Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει να είναι παρόν

Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει να είναι παρόν

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι η δεύτερη φορά στις δύσκολες φετινές συνθήκες που το Εθνικό Θεάτρο φέρεται με όραμα και με αίσθημα ευθύνης. Η πρώτη ήταν στην έναρξη των Επιδαυρίων, που, παρά τις πολύ κακές συνθήκες, ο Στάθης Λιβαθινός είπε «ότι το θέατρο πρέπει να είναι παρόν». Η δεύτερη φετινή παρουσία του Εθνικού Θεάτρου στην Επίδαυρο είναι στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου με την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» και με τον Γιάννη Μπέζο να πρωταγωνιστεί και να υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Στην τιμή των 8 ευρώ

Και επειδή εξακολουθεί να πιστεύει το Εθνικό ότι «το θέατρο είναι διέξοδος», για τις δύο παραστάσεις στους θεατές του άνω διαζώματος τα εισιτήρια προσφέρονται στην ενιαία τιμή των 8 ευρώ! 11.000 εισιτήρια και για τις δύο ημέρες!

Οι «Εκκλησιάζουσες» (που παρουσιάζοντα σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη) είναι μια πολιτική κωμωδία-σάτιρα, όταν στην Αθήνα, μετά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Ετσι οι Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιέζονται σε άνδρες, πηγαίνουν στην Εκκλησία του Δήμου και παίρνουν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Τους στίχους και τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Κωστής Μαραβέγιας, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιώργος Γαβαλάς. Να σημειώσουμε ότι οι «Εκκλησιάζουσες» παρουσιάστηκαν από το Εθνικό Θέατρο το 1996, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο ως Πραξαγόρα και τον Γιώργο Μοσχίδη ως Βλέπυρο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή