Γεμάτος τέχνη και καλλιτέχνες ο Αύγουστος της Ανδρου

Γεμάτος τέχνη και καλλιτέχνες ο Αύγουστος της Ανδρου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλθε στο προσκήνιο φέρνοντας όχι μόνο ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά και ένα νέο θέατρο. Ολοκαίνουργο και πέτρινο, χωρητικότητας 900 θέσεων, χτισμένο με την πέτρα-ταυτότητα του νησιού, με την τεχνική των ντόπιων μαστόρων και την υπογραφή της Κυριακής Κονδυλάτου και του Κωνσταντίνου Λούκου. Στη Χώρα της Ανδρου όλα αυτά, που από την 1η Αυγούστου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδρου. Κι όλα αυτά χάρη στο πάθος, το όραμα του Ανδριώτη Αλκιβιάδη Τάττου που δώρισε στο νησί του ένα νέο, υπερσύγχρονο, υπαίθριο θέατρο. Καλλιτεχνικός διευθυντής ανέλαβε ο, εξ επιλογής Ανδριώτης, σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο οποίος από την αρχή εξηγεί ότι «φιλοδοξία του νέου θεσμού είναι να φιλοξενεί κάθε χρόνο εκδηλώσεις τέχνης δίνοντας την ευκαιρία στους Ανδριώτες -και όχι μόνο- να χαρούν Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες. Δοκιμασμένους στην τέχνη, αλλά και νεότερους».

Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις εκδηλώσεις του φετινού πρώτου φεστιβάλ. Η συνέχεια είναι πλούσια και πολυσχιδής. Στις 12 Αυγούστου παρουσιάζονται οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη, από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον κεντρικό ρόλο. Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, στις 16 Αυγούστου, στο θέατρο της Ανδρου θα πάρει θέση η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μουσικού Συλλόγου Ανδρου «Δημήτρης Σιδέρης». Στις 17 Αυγούστου σειρά έχουν οι «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Φάνη Μουρατίδη, Αρη Σερβετάλη. Στις 20 Αυγούστου σειρά έχει η Ανδριώτισσα, πολύ γνωστή και ταλαντούχος συνθέτις, Κατερίνα Πολέμη με το συγκρότημά της, για να παρουσιάσουν μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο. Στις 21 Αυγούστου η βραδιά είναι αφιερωμένη στη μνήμη και στη δράση του ιστορικού, εμπνευστή και πρωτεργάτη της Καϊρείου Βιβλιοθήκης, Δημήτριου Πολέμη.

Στις 22 Αυγούστου είναι η σειρά του Γεράσιμου Τσαγκαράκη που θα παρουσιάσει την οπτικοακουστική παράσταση «Η γοητεία του θορύβου». Στις 25 του μηνός στην Ανδρο θα φτάσει η Δήμητρα Γαλάνη για να αφηγηθεί μελωδικά ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού με το κουαρτέτο Chronos. Οι εκδηλώσεις του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδρου ολοκληρώνονται στις 30 Αυγούστου με τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Διηγήματος και Ποίησης «Ανδρέας Εμπειρίκος» και  θέμα «Μεσόγειος, η θάλασσά μας». Θα ερμηνεύσει τραγούδια της Μεσογείου η Κλεονίκη Δεμίρη. Ενα νησί με ιστορία αποκτά κι άλλη μια πτυχή για τον σύγχρονο πολιτισμό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή