Προαναγγελθέν διαζύγιο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανακοίνωση που έφτασε χθες το μεσημέρι από το υπουργείο Πολιτισμού ήταν σύντομη και σαφής. Παρ’ όλα αυτά δημιούργησε ερωτηματικά: «Την παραίτηση που ο κ. Γιάννης Βούρος είχε υποβάλει από καιρού από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αποδέχθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Βούρο για τις προσπάθειες που κατέβαλε να στηρίξει το έργο του ΚΘΒΕ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια. Σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του οργανισμού».

Η επικείμενη αναχώρηση του Γιάννη Βούρου από το ΚΘΒΕ είχε κυκλοφορήσει από τον περασμένο Απρίλιο, τότε ακριβώς που άλλαξε και η καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου. Από το υπουργείο το διέψευδαν, διαρρέοντας τότε ότι η συνάντηση που είχε γίνει μεταξύ υπουργού και Γ. Βούρου («Κ», 1/4/15) «ήταν μια καλή συνάντηση που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Συζητήσαμε κυρίως για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων και άλλων προβλημάτων του ΚΘΒΕ». Κι αυτό ενώ είχε γίνει γνωστό ότι, ναι, ο Γιάννης Βούρος είχε θέσει στη διάθεση του υπουργού την παραίτησή του, και ενώ ήδη κυκλοφορούσαν στην… «πιάτσα» ονόματα πιθανών διαδόχων του Γ. Βούρου (Θ. Μοσχόπουλος, Βαγγ. Θεοδωρόπουλος, Δημ. Τάρλοου, Μιχ. Μαρμαρινός, μεταξύ άλλων). Στη συνέχεια ακολούθησε ένα δύσκολο καλοκαίρι για το ΚΘΒΕ, που απέδειξε ότι όσα συζητήθηκαν σ’ εκείνη τη συνάντηση υπουργού-Βούρου δεν προχώρησαν και πολύ. Ακολούθησε η αντικατάσταση του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ και χθες η ανακοίνωση για «λύση της συνεργασίας» Γιάννη Βούρου και ΚΘΒΕ. Το πρώτο που σκέφτομαι είναι οι ανακολουθίες και σ’ αυτή την ιστορία. Το δεύτερο είναι ότι και σε άλλους οργανισμούς το υπουργείο άλλαξε το Δ.Σ. σε ανύποπτο χρόνο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή