Η Αθήνα μετατρέπεται σε μικρό Μπρόντγουεϊ

Η Αθήνα μετατρέπεται σε μικρό Μπρόντγουεϊ

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι ο φετινός θεατρικός χειμώνας στην Αθήνα θα κυλήσει όχι μόνο με πολλές καλές παραστάσεις, αλλά επιπλέον με πολύ τραγούδι και χορό. Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε στο Λονδίνο; Δεν πειράζει, αφού ένα δικό μας Γουέστ Εντ είναι έτοιμο να γεννηθεί. Σαν να το έχουμε ανάγκη φέτος, αυτό το αντίδοτο στη θλίψη. Η Αθήνα λοιπόν μεταμορφώνεται σε ένα μικρό, ολοζώντανο Μπρόντγουεϊ ή Γουέστ Εντ, ό,τι προτιμάτε. Δεν είναι όνειρο, ούτε φαντασία, απλώς κάντε αυτές τις μέρες μια βόλτα σε διάφορες θεατρικές γειτονιές της πόλης και θα ακούσετε να αντηχούν με μουσική, γέλια, μελωδίες και ήχους από κλακέτες! Οι πρόβες για τα μιούζικαλ της χρονιάς που θα κυριαρχήσουν στον αθηναϊκό θεατρικό χάρτη 2015-16 συνεχίζονται πυρετωδώς και δεν είναι λίγες οι πρεμιέρες.

Νέα γενιά

Φαίνεται πως εν μέσω της διάχυτης ανασφάλειας που ζούμε, μία από τις κυρίαρχες επιθυμίες είναι αυτή της χαλάρωσης και της ψυχαγωγίας. Πέρα όμως από τους ψυχολογικούς παράγοντες, γεγονός είναι ότι τα τελευταία χρόνια μια γενιά ταλαντούχων καλλιτεχνών του μιούζικαλ έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχουμε πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούμε σταθερά υψηλής ποιότητας γνωστά μιούζικαλ ερμηνευμένα στην ελληνική γλώσσα και από Ελληνες ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές.

Τι θα δούμε

Αν εξαιρέσουμε το «Mamma Mia», η ίδια παραγωγή που παίζεται αυτή την περίοδο στο West End του Λονδίνου η οποία έρχεται στη χώρα μας για λίγες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (21/10 – 1/11) και μετά στην Αθήνα στο θέατρο Badminton (5 – 15/11), τα υπόλοιπα μιούζικαλ είναι όλα ελληνικές παραγωγές. Να θυμίσουμε ότι το μιούζικαλ «Mamma Mia» έκανε πρεμιέρα στο Γουέστ Εντ τον Απρίλιο του 1999 και από τότε παίζεται συνεχώς ανά τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία. Η σκηνοθεσία είναι της Phyllida Lloyd, ενώ στην Ελλάδα στον πρωταγωνιστικό ρόλο που ερμήνευσε στην ταινία «Mamma Mia» η Μέριλ Στριπ θα δούμε τη Σάρα Πόιζερ.

Μια πολυαναμενόμενη παράσταση είναι η παραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων «Billy Elliot – The Musical» του Lee Hall με τη μουσική του Elton John, που έχει πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου στο θέατρο Παλλάς. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Λιγνάδη, οι χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου, ενώ τον ρόλο του Μπίλι Ελιοτ θα ερμηνεύσουν εναλλάξ τρία παιδιά, οι Πέτρος Ζαμπάκας, Ανδρέας Καρτσάτος και Σωτήρης Πιερράκος. Στους υπόλoιπους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Αποστόλης Τότσικας, Νίκη Παλληκαράκη, Γιώργος Ψυχογιός και Τιτίκα Στασινοπούλου.

Μιούζικαλ και «Η παπλωματού» που ανεβάζει τον Οκτώβριο στο ανακαινισμένο θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου η Παιδική Σκηνή της Μαριάννας Τόλη, παράσταση που βασίζεται στο παραμύθι των Τζεφ Μπραμπό και Γκέιλ Μάρκεν. Η Μαριάννα Τόλη, ειδική στα μιούζικαλ όπως και η ομάδα της, υπογράφει τη διασκευή, τη σκηνοθεσία, τους στίχους, την επιλογή της μουσικής και ερμηνεύει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους δίπλα στον Σωκράτη Μαιδώνη και την Αννα Φιλιππάκη. Επίσης, σε λίγες ημέρες είναι και η πρεμιέρα της μουσικής κωμωδίας «Barbarella, the ’80s musical», παραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων στο θέατρο Πειραιώς 131 σε κείμενο των Γ. Βάλαρη και Στ. Παπαδόπουλου και πρωταγωνιστές την Ελένη Φουρέιρα, τον Σταμάτη Γαρδέλη, την Καίτη Γαρμπή, τον Γιάννη Χατζηγεωργίου κ.ά.

Στο θέατρο Πάνθεον στις 28 Οκτωβρίου έχει πρεμιέρα το διάσημο μιούζικαλ «Nine» των Arthur Kopit και Maury Yeston (βασισμένο στο «8½» του Φελίνι) σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα (απόδοση κειμένου: Θοδωρής Πετρόπουλος. Στους βασικούς ρόλους οι Μάρω Κοντού, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κατερίνα Λέχου, Νάντια Μπουλέ, Ελενα Παπαρίζου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Τάνια Τρύπη και Αγορίτσα Οικονόμου.

Κι έπεται συνέχεια με μιούζικαλ στο Πάνθεον, αφού τον Ιανουάριο ο Απόλλων Παπαθεοχάρης θα ανεβάσει με έναν 23μελή θίασο το οσκαρικό μιούζικαλ «Victor Victoria» με την Εβελίνα Παπούλια, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Γιάννη Στάνκογλου, τον Γιώργο Κοψιδά και τη Θεοδώρα Τζήμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή