Και οι μέρες περνούν…

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαβεβαίωση από το υπουργείο Πολιτισμού ήταν σαφής μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης της Αμαλίας Μουτούση την περασμένη εβδομάδα. «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας (σ.σ. της περασμένης) θα έχει ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης της. Περιμένουμε και το ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών) να ανακοινώσει τον δικό του εκπρόσωπο (σ.σ. στη θέση του επίσης παραιτηθέντος Ταξιάρχη Χάνου) για να γίνει κοινή ανακοίνωση για τις δύο αντικαταστάσεις».

Βέβαια, όπως ήδη είχε γράψει η «Κ» από τις 17/11, το ΣΕΗ είχε ήδη επιλέξει τον αντικαταστάτη του Ταξ. Χάνου – τον Δημήτρη Φραγκιόγλου, η επιλογή του οποίου φαίνεται να μη γίνεται αποδεκτή από το ΥΠΠΟ. Παρ’ όλα αυτά, μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΗ λένε στην «Κ» ότι δεν υπάρχει ούτε προφορική ούτε γραπτή ειδοποίηση προς το ΣΕΗ γι’ αυτό το ζήτημα. Και φυσικά, δυστοκία φαίνεται να υπάρχει και στην αντικατάσταση της Αμαλίας Μουτούση, με αποτέλεσμα το Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου να εξακολουθεί να είναι κολοβό.

Εχει ενδιαφέρον, πάντως, η συνδικαλιστική γεωγραφία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το οποίο έχει 17μελές Δ.Σ. Την πλειοψηφία στις εκλογές εδώ και πολλά χρόνια έχει η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ (7 μέλη) και ακολουθεί η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ Κίνηση Ηθοποιών (που ίσως περιλαμβάνει και όσους πλέον ανήκουν στη Λαϊκή Ενότητα) με 5 μέλη, ανάμεσα στα οποία και ο νυν πρόεδρος του ΣΕΗ κ. Παλαιοχωρίτης. Τέσσερα μέλη έχει η ανεξάρτητη κίνηση Ενωμένοι Ηθοποιοί και υπάρχει και ένα ανεξάρτητο. Αυτές οι δύο παρατάξεις (η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και οι Ενωμένοι Ηθοποιοί) έχουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ., το οποίο αποφασίζει και για τον εκπρόσωπο που στέλνει στα εθνικά θέατρα. Το πώς τώρα το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει καταφέρει να συνεννοηθεί με τους «δικούς» του στο ΣΕΗ είναι ένα ακόμη ερώτημα – που πληρώνει, όμως, το Εθνικό Θέατρο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή