Ο «Φόβος» έρχεται σε όλες του τις εκφάνσεις από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας στην Αθήνα

Ο «Φόβος» έρχεται σε όλες του τις εκφάνσεις από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας στην Αθήνα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε από την Καλαμάτα, πήγε στη Θεσσαλονίκη και έρχεται στην Αθήνα. Οπου έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα είναι sold out. Είναι η φετινή κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει η Ελενα Πέγκα. Αλλά όχι μόνον τη σκηνοθεσία. Υπογράφει και τη διασκευή της νουβέλας ενός κλασικού του 20ού αιώνα, του Αυστριακού Στέφαν Τσβάιχ, με τίτλο «Φόβος». Πρόκειται για ένα κείμενο γραμμένο την ίδια εποχή με τα εμβληματικά ψυχαναλυτικά κείμενα του Φρόυντ, και ανοίγει στον θεατή την πόρτα σε μια κατάσταση αμείωτης δραματικής έντασης, όπου ο φόβος αλλάζει μορφές, αλλά παραμένει μπροστά στον καθένα σε όλο το φάσμα των συναισθημάτων που τον συνοδεύουν, σε όλες τις φάσεις της ζωής του: στον έρωτα, τον γάμο, την πίστη, τη ζήλια, την ίντριγκα…

Ο «Φόβος» έρχεται στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο «Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου» (Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, στον Κεραμεικό) από τις 22 Ιανουαρίου και για δύο Παρασκευοσαββατοκύριακα: 22, 23, 24 και 29, 30, 31 Ιανουαρίου.

«Στο έργο "Φόβος" του Τσβάιχ με ενδιαφέρουν τα κλασικά ερωτήματα που θέτει. Γιατί η ηρωίδα φοβάται την τιμωρία; Ποιες κοινωνίες εκτρέφουν τον φόβο; Πρόκειται για τον φόβο του σώματος; Το έργο γράφτηκε στη Βιέννη το 1913, σε μια κοινωνία που καλλιεργούσε την άρνηση των ενστίκτων. Σήμερα, 100 χρόνια μετά περίπου, είμαστε λιγότερο συντηρητικοί; Τι ρόλο παίζει η κοινωνία στην επιλογή μας να είμαστε ή να μην είμαστε μ’ έναν άνθρωπο και πώς; Τι κάνουμε με τις απαγορευμένες ερωτικές μας επιθυμίες;» αναρωτιέται η Ελενα Πέγκα.

​​Ολες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8 μ.μ. και η διάρκεια της παράστασης είναι 75 λεπτά. Παίζουν οι ηθοποιοί: Διαμαντής Καραναστάσης, Κατερίνα Μισιχρόνη, Κατερίνα Μαούτσου, Παναγιώτης Σούλης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή