«Ακουσε τα Κύματα», ένα αλληγορικό παραμύθι για μεγάλους

«Ακουσε τα Κύματα», ένα αλληγορικό παραμύθι για μεγάλους

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο «τυχαίο» είναι να βρεθούν πέντε άνθρωποι στο ίδιο μέρος περιμένοντας το ίδιο κύμα;

Πέντε ακραίες προσωπικότητες, όσα και τα συναισθήματα, θα συναντηθούν σε μια στάση λεωφορείου. Δεν είναι σίγουροι για την πορεία που θέλουν να διαγράψουν, είναι όμως πεπεισμένοι ότι ο τόπος στον οποίο θα καταλήξουν θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τις ταλαιπωρημένες ζωές τους αλλά και για την ανθρωπότητα. Θέλοντας να ξεχάσουν τα ονόματα τους και ότι τους συνδέει με το παρελθόν, θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους και τη θέση τους στην κοινωνία. Όσο το λεωφορείο θα παραμένει ασυνεπές στο ραντεβού του με την Ιστορία, ο ήχος από τα κύματα της καρδιάς τους θα μετατρέπεται σε εκκωφαντικές συναισθηματικές εκρήξεις.

Το αλληγορικό παραμύθι για μεγάλους «Άκουσε τα Κύματα», προτρέπει το κοινό να σταματήσει να ακούει το ενοχλητικό τικ-τακ του ρολογιού της καθημερινής παράνοιας και να παρατηρήσει με μάτια ανοιχτά τον χτύπο της καρδιάς του. Με εμφανείς επιρροές από το Μπεκετικό σύμπαν αλλά και εκλάμψεις αισιοδοξίας από το πονεμένο σκοτάδι της Σάρα Κέιν, η Σοφία Ιόλη Μπούντα στο δεύτερο θεατρικό της κείμενο, θα γοητευτεί από τις ακραίες συμπεριφορές τραυματισμένων αντιηρώων στον απόηχο της προσωπικής τους κρίσης και θα τους δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν σε μια μάχη στήθος με στήθος τον λογικό και τον παρανοημένο εαυτό τους.

Στο «Άκουσε τα κύματα» η επαναλειπτικότητα και τα ηχηρά ξεσπάσματα οργής γίνονται ένας καμβάς της αχαρτογράφητης ψυχής των ηρώων που μέσα από την περιπέτεια τους μαθαίνουν να συγχωρούν αλλά να μην ξεχνούν.

*Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Πάνος Ηλιακόπουλος

Θέατρο OLVIO

Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός

Τηλ: 210 34 14 118 (Ωρες κράτησης εισιτηρίων: 17:00 – 21:00)

W: www.olviotheater.gr|  Ε:[email protected]  |  FB: /OLVIO.theater

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 22.00

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: Στο ταμείο: 12€, 8€ μειωμένο (για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ) – Στην προπώληση (Viva.gr): 8€

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή