Οταν τίποτα δεν μένει όρθιο…

Οταν τίποτα δεν μένει όρθιο…

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To stand up comedy (τουλάχιστον το επιτυχημένο) είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Ειδικά όταν εκείνος που ασχολείται βρίσκεται μόνος επί σκηνή, προσπαθώντας να διατηρήσει το κωμικό μομέντουμ ζωντανό επί ώρα, μπροστά σε ζωντανό κοινό το οποίο ταυτόχρονα μπορεί να πίνει το ποτό του, να συζητά και, γενικώς, ελάχιστα να σέβεται τον άνθρωπο που προσπαθεί επί σκηνής. Αυτά τα τελευταία, πάντως, δεν συμβαίνουν τα βράδια του Σαββάτου στο Upstage του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, όπου ο Χριστόφορος Ζαραλίκος επί σχεδόν 3 (!) ώρες δίνει ένα προσωπικό σόου, μπροστά σε πολυπληθές κοινό, κάνοντας τους πάντες να φεύγουν με σαγόνι… μουδιασμένο από τα γέλια. Στη συγκεκριμένη παράσταση δεν μένει τίποτα όρθιο: πολιτική σκηνή, καλλιτεχνικός κόσμος, ερωτικά, αθλητικά κ.ο.κ., όλα στήνονται στον τοίχο και πυροβολούνται με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς κόμπλεξ και με άφθονο αυτοσαρκασμό, ο οποίος είναι και βασικό χαρακτηριστικό όλων των κορυφαίων κωμικών. Το μυστικό ωστόσο της επιτυχίας δεν είναι η ποικιλία ούτε οι έξυπνες ατάκες του «σεναρίου». Αντίθετα, το σημείο όπου πραγματικά ο Ζαραλίκος διαπρέπει είναι η επικοινωνία με το κοινό, το οποίο από την αρχή κιόλας της παράστασης μετατρέπεται σε αναπόσπαστο κομμάτι της. Εκεί μέσα ο κωμικός αναζητεί τους «χαρακτήρες» της ελληνικής κοινωνίας, οι οποίοι τον βοηθούν να ξεδιπλώσει τα κύματα της σάτιρας αλλά και τους ευφυέστατους αυτοσχεδιασμούς του – γι’ αυτό άλλωστε και τους ευχαριστεί έναν έναν στο τέλος…

Ενα άλλο θετικό με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο είναι πως δεν αυτολογοκρίνεται. Παρότι η σάτιρά του αγγίζει τους πάντες (με πρώτους όσους βρίσκονται σε θέσεις ισχύος), η προσωπική του οπτική σχηματίζεται επίσης καθαρά· αποφεύγει έτσι την παγίδα του «ουδέτερου» ή υπεράνω σατιρικού καλλιτέχνη, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν κάνουν αρκετοί συνάδελφοί του με αποτέλεσμα να χάνουν σε αυθεντικότητα και αυθορμητισμό. Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο: ένα δεκαπεντάλεπτο ταξίδι στα παραδοσιακά γλέντια ανά την Ελλάδα, μία από τις πιο ξεκαρδιστικές κωμικές περφόρμανς που έχουμε δει ποτέ. Αυτό πραγματικά δεν πρέπει να το χάσει κανείς!

​​Κάθε Σάββατο, στις 10.30 μ.μ., στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λ. Συγγρού 143

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή