Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων υποσχέθηκε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων υποσχέθηκε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων από την περυσινή διοργάνωση του Ελληνικού Φεστιβάλ ανακοίνωσε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, στο πλαίσιο της συνάντησης καλλιτεχνών στο θέατρο Σφενδόνη, οι οποίοι ζήτησαν εκ νέου την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά. «Σε όσους οφείλονται ποσά κάτω των 10.000 ευρώ θα τα πάρουν όλα. Πάνω από 10.000 ευρώ θα πάρουν τώρα το 40% και θα εξοφληθούν σε 15 ημέρες. Είναι όρος που έθεσα για να προχωρήσουμε», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος και συμπλήρωσε ότι ο διάλογος για «το τι είδους φεστιβάλ θέλουμε» θα ανοίξει κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης. Ωστόσο, απέφυγε να αναφέρει το ύψος του φετινού προϋπολογισμού της διοργάνωσης σε σχετική ερώτηση που τέθηκε. «Δουλειά μας δεν είναι να αποκαθηλώνουμε ή να σταυρώνουμε τους προηγούμενους, είτε αυτοί λέγονται Φαμπρ είτε Λούκος, αλλά να παίρνουμε τα καλά και να συνεχίζουμε αν έχουμε κάτι περισσότερο να πούμε», σημείωσε.

Δημιουργοί από όλο το καλλιτεχνικό φάσμα, κυρίως ηθοποιοί και σκηνοθέτες, συγκεντρώθηκαν χθες για δεύτερη φορά στο θέατρο Σφενδόνη, στον απόηχο της ανοιχτής επιστολής που τους απηύθυνε ο Γιαν Φαμπρ. Η πρόσκληση όμως για τη δεύτερη συγκέντρωση δεν προσείλκυσε τον ίδιο αριθμό συμμετεχόντων, με αποτέλεσμα όσο περνούσαν οι ώρες η άτυπη συνέλευση των καλλιτεχνών να φυλλορροεί. Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν στη συγκέντρωση ήταν η δημιουργία καλλιτεχνικής επιτροπής, η προκήρυξη μόνιμης θέσης καλλιτεχνικού διευθυντή μετά τη λήξη της φετινής διοργάνωσης, η θέσπιση κανονισμού ώστε οι συμμετοχές σε μία διοργάνωση να μην επαναλαμβάνονται για τα επόμενα 2 ή 3 φεστιβάλ, ενώ συζητήθηκαν εκτενώς οι ευθύνες του υπουργείου Πολιτισμού για την τροπή που πήρε η φετινή διοργάνωση του Ελληνικού Φεστιβάλ. «Δεχθήκαμε ως υπουργό Πολιτισμού έναν αποτυχημένο υπουργό Παιδείας που τάχθηκε εναντίον της αριστείας. Οι καλλιτέχνες πρέπει να αριστεύουμε», υπογράμμισε η πρόεδρος της Ενωσης Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων, Αιμιλία Υψηλάντη. Οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν να συντάξουν επιστολή με την οποία θα ζητούν εκ νέου την παραίτηση του κ. Μπαλτά, αλλά και του διευθυντή του γραφείου του κ. Παναγιώτη Δούρου και του νυν Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή