Δυναμικό «παρών» από το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Δυναμικό «παρών» από το Θέατρο του Νέου Κόσμου

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράσταση «Λαμπτεντούζα» του Αντερς Λουστγκάρτεν ανεβάζει στην κεντρική του σκηνή το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του ιδρυτή του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Αργύρη Ξάφη και Χαρά-Μάτα Γιαννάτου. Το δραματικό έργο του Βρετανού συγγραφέα καταπιάνεται με το προσφυγικό ζήτημα και την αντιμετώπιση των μεταναστών μέσα από δύο παράλληλες αφηγήσεις, του Ιταλού ψαρά Στέφανο που περισυλλέγει πτώματα γύρω από το νησί της Λαμπεντούζα και της Βρετανής μιγάδας Ντενίζ η οποία αντιμετωπίζει καθημερινά διακρίσεις λόγω της κινεζικής καταγωγής της.

Στην κεντρική σκηνή του θεάτρου θα «περπατήσουν» επίσης η Αθηνά Μαξούρη με τη μουσική παράσταση «Δανεικά παπούτσια», οι ηθοποιοί Μάκης Παπαδημητρίου και Γιώργος Χρυσοστόμου που παίζουν και σκηνοθετούν το κωμικό δράμα «Πέτρες στις τσέπες του» της Μαρί Τζόουνς και η ομάδα «Αδέσποτες Σκύλες» με το «Βαλς των βρώμικων δρόμων», σε σκηνοθεσία Ντίνας Καφτεράνη. Τον Μάρτιο του 2017 η Ιόλη Ανδρεάδη θα σκηνοθετήσει στον Κάτω Χώρο του θεάτρου το βραβευμένο και τρυφερό έργο για την κατάθλιψη «Ολα αυτά τα υπέροχα πράγματα» (Every brilliant thing) των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζόνι Ντόναχο, το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου.

Ενα χρόνο πριν κλείσει δύο δεκαετίες λειτουργίας, το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει 21 συνολικά παραγωγές για τη νέα σεζόν και παραμένει «ανοιχτό σε νέους καλλιτέχνες και ομάδες που δεν έχουν τον δικό τους χώρο», όπως επισήμανε ο σκηνοθέτης και ιδρυτής του θεάτρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος κατά την παρουσίαση του προγράμματος. Στις υπόλοιπες δύο σκηνές του θεάτρου θα παρουσιαστούν «Το αριστούργημα» του Κρίστιαν Λόλικε, μια παράσταση για την πίστη, την τέχνη και την τρομοκρατία μέσα από τις αφηγήσεις τριών παρουσιαστών ενός ριάλιτι σόου, «Η εξομολόγηση ενός βαμπίρ – Η φθορά» του Δημήτρη Τσεκούρα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά, «Το ζευγάρι της χρονιάς» σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Ξανθόπουλου και δύο έργα με αναφορές στην περίοδο του ρωσικού σταλινισμού «Το χέρι του Γιάνος» του Ντάνιελ Ντιμέκο και «Στο μυαλό του Δανιήλ Χαρμς» με κείμενα του ίδιου του συγγραφέα.

Παράλληλα, το Θέατρο του Νέου Κόσμου θα δώσει παραστάσεις σε νοσοκομεία και ιδρύματα με το παιδικό έργο «Στη χώρα του βασιλιά των κλόουν» της Συμέλας Μεσβελιάνη σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη. Από την περυσινή σεζόν επαναλαμβάνονται οι παραστάσεις «Ο μικρός Χίτλερ», «Η ωραία του Πέραν», το «Δάνειο» και «Η Αγγελική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή