Το Θέατρο Τέχνης σε καινούργιες διαδρομές

Το Θέατρο Τέχνης σε καινούργιες διαδρομές

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«…έως ότου –φως μου– βγούμε από την τρικυμία αυτού του κόσμου». Οι στίχοι από το ποίημα «Φαντασία» του Γιάννη Σκαρίμπα αποτελούν τον «οδηγό» για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν», όπως είπε η διευθύντρια Μαριάννα Κάλμπαρη κατά την παρουσίαση του προγράμματος με 19 παραστάσεις μέχρι την άνοιξη του 2017. Μέχρι να κοπάσει η τρικυμία το Θέατρο Τέχνης βάζει πλώρη για νέες διαδρομές ανακαινισμένο ως προς τις βασικές υποδομές των δύο σκηνών του (πυροπροστασία, δάπεδα σκηνής, καθίσματα), σημαντικές συνεργασίες, παράλληλες εκδηλώσεις και αφιερώματα για τον Σαίξπηρ, τον Κάρολο Κουν και τον Γιώργο Λαζάνη και δράσεις για τα 60 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση Μπρεχτ στην Ελλάδα από τον ιδρυτή του θεάτρου.

Στους επόμενους δύο μήνες στο Υπόγειο θα ανέβει (ξανά) η «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη, ο «Θουκυδίδης Δραματικός» του Γιάννη Λιγνάδη και το «Η ζωή είναι ωραία» του Αντον Τσέχοφ. Η Φρυνίχου ξεκινάει με το «Ιnsenso» του Δημήτρη Δημητριάδη, θα ξαναδούμε το επιτυχημένο «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι» του Βασίλη Παπαβασιλείου και την ενδιαφέρουσα συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο Αλβανίας «Μια πέτρα λάθος» του Θόδωρου Γράμψα.

Οσο προχωράει ο χειμώνας το Θέατρο Τέχνης παίζει με τα «όρια της αγάπης και της τρέλας» και παρουσιάζει μεταξύ άλλων τα έργα «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» του Ζοέλ Πομερά, «Φαίδρα», «Ο Φόβος τρώει τα σωθικά» του Ρ. Φασμπίντερ, το «Διάφορες Επιλογές – Πέτρος» του Ευθύμη Φιλίππου, το «Relax… MyNotis» του Β. Παπαβασιλείου, τη «Σονάτα του Κρόιτσερ» του Λ. Τολστόι που βασίζεται στην ομώνυμη σονάτα του Μπετόβεν, τη μουσική διασκευή του «Βικτώρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ με το λιμπρέτο από τον Σταμάτη Κραουνάκη και το «2017» του μπλόγκερ «Πιτσιρίκος».

Η σχέση θεάτρου και λογοτεχνίας θα απασχολήσει το θέατρο σε δύο επίπεδα: με το φεστιβάλ «Αναλόγια 2016» και με την πολυαναμενόμενη σύμπραξη με το Εθνικό Θέατρο για τη σκηνική μεταφορά της τριλογίας του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες Πολιτείες». Η «Λέσχη» θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2017 στο Υπόγειο από την Εφη Θεοδώρου, ενώ τον ερχόμενο Οκτώβριο ο Γιάννης Λεοντάρης θα σκηνοθετήσει την «Αριάγνη» στο Εθνικό και την επόμενη χρονιά ο Αρης Τρουπάκης θα κλείσει την τριλογία με τη «Νυχτερίδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή