Η «καυτή πατάτα» του φεστιβάλ

Η «καυτή πατάτα» του φεστιβάλ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βήματα ένα μπρος και δύο πίσω φαίνεται πως κινείται το Φεστιβάλ Αθηνών. Υστερα από όλα όσα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ένα ακανθώδες ζήτημα του φεστιβάλ, που κόστισε έναν πρόεδρο και πολλές τριβές μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, φαίνεται πως οδεύει προς τη λύση του. Η θέση του γενικού διευθυντή προκηρύχθηκε με ανάρτηση στη «Διαύγεια» την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. του οργανισμού. Ως εκ τούτου το φεστιβάλ είναι υποχρεωμένο να δέχεται τις αιτήσεις των υποψήφιων διευθυντών μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εμπειρία σε διοικητικές θέσεις και να περάσουν από συνέντευξη. Πίσω όμως φαίνεται πως πήγε το ζήτημα της επαναπρόσληψης των εργαζομένων του φεστιβάλ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν και ελήφθη η απόφαση της επαναπρόσληψης, δεν προχώρησε χθες καμία διαδικασία όπως περίμεναν οι πρώην εργαζόμενοι, και η διαδικασία «πάγωσε». Γεγονός, που προκαλεί εντύπωση, καθώς οι δύο αποφάσεις ελήφθησαν στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι σχέσεις μεταξύ του καλλιτεχνικού διευθυντή και του Δ.Σ. του οργανισμού δεν δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Αντιθέτως, ξέσπασε νέα κόντρα σχετικά με το ύψος των αποδοχών του κ. Θεοδωρόπουλου και της ομάδας του και όλοι μετριούνται για να καταλάβουν σε ποιου την ομάδα ανήκουν. Ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε σε αποδοχές συνολικού ύψους 200.000 ευρώ («Τα Νέα», 19/11/2016), ένα ποσό που επιμερίζεται σύμφωνα με τη διοίκηση του φεστιβάλ στον καλλιτεχνικό διευθυντή, στην εξαμελή ομάδα του και στον σύμβουλο μουσικής που θέλει να προσλάβει. Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωρόπουλος αρνείται αυτά τα μεγέθη και κατεβάζει το ύψος του ποσού περίπου στις 77.000 ευρώ και την ομάδα του στα τέσσερα άτομα.

Τι μένει από όλα αυτά στον πολύπαθο θεσμό; Η απαξίωση είναι πρώτη στη λίστα. Η νέα υπουργός Πολιτισμού έχει στα χέρια της μια «καυτή πατάτα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή