Μαύρη κωμωδία και κοινωνική σάτιρα με γρήγορο ρυθμό

Μαύρη κωμωδία και κοινωνική σάτιρα με γρήγορο ρυθμό

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mια γεύση από… ελληνική πραγματικότητα θα έχει την ευκαιρία να πάρει το κοινό του Βερολίνου αυτό το Σαββατοκύριακο, χάρη στη νέα παραγωγή της θεατρικής ομάδας «Blick», που δημιούργησε το 2014 η σκηνοθέτις, ηθοποιός και μουσικός Μάρα Βλαχάκη και η οποία έχει ήδη ανεβάσει δύο παραστάσεις ελληνικών έργων σε γερμανικά θέατρα. Μετά το «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη και μια εκδοχή της «Λυσιστράτης» διασκευασμένης για κλειστό θέατρο, ο θίασος, αποτελούμενος από Ελληνες ηθοποιούς και έναν μουσικό, καταπιάνεται με τους «Μπαμπάδες με ρούμι» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.

Πρόκειται, σύμφωνα με τη σκηνοθέτιδα, για «μαύρη κωμωδία με γρήγορο ρυθμό» και ταυτόχρονα για έργο κοινωνικής σάτιρας. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο σπίτι ενός ηλικιωμένου, ο οποίος έχει μόλις πάθει εγκεφαλικό. Οι δυο γιοι του επιστρέφουν στο πατρικό τους μαζί με τις γυναίκες τους και ανακαλύπτουν ότι στο μεταξύ έχει παντρευτεί τη γυναίκα από τη Βουλγαρία που τον φροντίζει. Σταδιακά, οι έξι χαρακτήρες, που εκ πρώτης όψεως είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, «μετατρέπονται σε λαίμαργα θηρία και δεν διστάζουν ακόμη και να γίνουν εγκληματίες».

Οπως και οι προηγούμενες δουλειές της ομάδας, το έργο θα παιχθεί στα ελληνικά με γερμανικούς υπέρτιτλους. Μέχρι στιγμής «το κοινό μας ήταν μοιρασμένο, ενδεχομένως οι Ελληνες ήταν λίγο περισσότεροι», αναφέρει η κ. Βλαχάκη. «Το γερμανικό κοινό δεν εκφράζεται πολύ, αλλά είναι πολύ δεκτικό σε νέες προτάσεις και στηρίζει όσους δουλεύουν με συνέπεια και μεράκι». Εξάλλου, στην πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα του Βερολίνου τα διεθνή πρότζεκτ είναι κάθε άλλο παρά ασυνήθιστα. Μεταξύ των θεατών «συνυπάρχουν άτομα από διάφορες εθνικότητες, όχι μόνον Ελληνες και Γερμανοί. Θεωρώ ότι έτσι ευνοούνται η επικοινωνία και η αντίδραση στην ξενοφοβία».

Εχοντας συμπληρώσει σχεδόν μία δεκαετία δουλειάς στο ελληνικό θέατρο, η Μάρα Βλαχάκη εγκαταστάθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα το 2013 και σήμερα εργάζεται ως σκηνοθέτις, σκηνογράφος, ηθοποιός και μουσικός. Η παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» θα παρουσιαστεί στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου στο «Fliegendes Theater» του Βερολίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή