«Κάνε Save» στην ανάγκη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάνε Save», λέει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στους θεατρόφιλους για να σωθεί το ανοιχτό Θέατρο Δάσους. Η δεύτερη κρατική σκηνή μπαίνει στο πρόγραμμα crowdfunding της Εθνικής Τράπεζας «act4Greece», με σκοπό να συγκεντρώσει 105.000 ευρώ για τις απαραίτητες επισκευές που χρειάζεται η καλοκαιρινή σκηνή της Θεσσαλονίκης. Το Θέατρο Δάσους λειτουργεί από το 1978 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες παραστάσεις αρχαίου δράματος και συναυλίες. Η φθορά του χρόνου, όμως, επιβάλλει να γίνουν μια σειρά από επεμβάσεις προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του αλλά και να κάνει επισκέψιμους τους χώρους όπου σήμερα φυλάσσονται αρχειακά κομμάτια σκηνικών και κοστουμιών από τις ιστορικές παραστάσεις του θεάτρου. Ως συμβολικό αντιστάθμισμα όσοι προσφέρουν θα λάβουν από μια ευχαριστήρια επιστολή μέχρι προσκλήσεις στις παραστάσεις του θεάτρου.

Οι συντελεστές του θεάτρου πάντως έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν κρίνοντας από τις επιτυχημένες καμπάνιες του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» και πρόσφατα του Διαζώματος για το Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης. Η κρίση μπορεί να μας έκανε να μετράμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ, αλλά φαίνεται ότι ακόμη το δίνουμε εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή