Ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Συγγρού

Ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Συγγρού

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ήχος του τηλεφώνου διακόπτει την ησυχία στην έπαυλη του βιομηχάνου Γκόντο. Μια άγνωστη φωνή τον ενημερώνει πως έχει απαγάγει τον δεκάχρονο γιο του, ζητώντας λύτρα. Ο Γκόντο, προκειμένου να σώσει το παιδί του, διαθέτει χωρίς δεύτερη σκέψη ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, με το οποίο σκόπευε να πάρει τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής του, όταν διαπιστώνει πως δεν είναι ο γιος του που έχει απαχθεί, αλλά ο γιος του οδηγού του. Τώρα, το δίλημμα για τον βιομήχανο μεγαλώνει: θα θυσιάσει τους κόπους μιας ζωής ή τη ζωή ενός αθώου αγοριού; Εμπνευσμένοι από το pulp μυθιστόρημα του Εντ Μακ Μπέιν, «Λύτρα για τον βασιλιά» («King’s Ransom»), ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη παρουσιάζουν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την παράσταση με τίτλο «Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά – Ενας δολοφόνος στο Τόκυο».

Θέατρο, σινεμά, installation, συναυλιακά και ζογκλερικά τρικ, fashion και τηλεοπτικά τεχνάσματα υπάρχουν στην παράσταση. Μάλιστα, μέρος της δράσης παρουσιάζεται στη Μικρή Σκηνή στον 5ο όροφο, αλλά βγαίνει και εκτός αυτής. «Κατεβαίνει» στους ορόφους της Στέγης αλλά και στη γύρω περιοχή, καθώς οι θεατές «συμμετέχουν» στο ανθρωποκυνηγητό του απαγωγέα. Γι’ αυτό, όπως προτείνουν οι συντελεστές στους θεατές, «βάλτε άνετα παπούτσια, ντυθείτε ζεστά και ακολουθήστε μας στη σκηνή, στα φουαγιέ της Στέγης και τα στενά της Συγγρού». Τα ερωτήματα-προκλήσεις πολλά, με βασικότερο το πόσο ομοιογενές και λειτουργικό θα είναι το σχεδόν τρίωρο θέαμα. Στην παράσταση μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Μάκης Παπαδημητρίου και Θάνος Τοκάκης.

​​Μικρή Σκηνή, 25 – 30 Δεκεμβρίου, 2 – 8 Ιανουαρίου, 8.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή