Οι μεγάλες ντίβες της ποπ και οι ιστορίες τους γεμίζουν καρδιές και θέατρα

Οι μεγάλες ντίβες της ποπ και οι ιστορίες τους γεμίζουν καρδιές και θέατρα

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τους Abba, τους Queen και τις υπόλοιπες μπάντες που τα τελευταία χρόνια έχουν επιστρέψει από το παρελθόν για να εμφανιστούν στις σκηνές του Broadway και του West End (με ηθοποιούς να υποδύονται τα διάσημα μέλη τους) φαίνεται ότι οι παραγωγοί των μιούζικαλ αρχίζουν να στρέφουν την προσοχή τους στις μεγάλες κυρίες της ποπ. Προς το παρόν, κανένας δεν έχει τολμήσει να γράψει μια παράσταση για τη ζωή της Μαντόνα, όμως η θεατρική μεταφορά της ταινίας «Ο Σωματοφύλακας», με πρωταγωνίστρια τη Γουίτνεϊ Χιούστον στον ρόλο μιας σταρ σε κίνδυνο, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο πριν από τέσσερα χρόνια σε σκηνοθεσία Thea Sharrock και αυτή τη στιγμή παίζεται στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει την περιοδεία του σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ. Στην παρούσα παραγωγή του το μιούζικαλ έχει λάβει μάλλον απογοητευτικές κριτικές, αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να πτοεί το αμερικανικό κοινό που συρρέει στα θέατρα για να ακούσει τα περίπου 15 τραγούδια ταυτισμένα με τη φωνή της πρόωρα χαμένης Χιούστον, όπως το κλασικό, πλέον, «I will always love you».

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η αναζήτηση για τις τραγουδίστριες που θα ενσαρκώσουν τη Σερ στο πολυαναμενόμενο (τουλάχιστον για τους θαυμαστές της) «The Cher Show». Αποσπάσματα του ομότιτλου βιβλίου του στιχουργού Ρικ Ελις θα διαβαστούν για πρώτη φορά στις αρχές Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη. Το σόου θα αφηγείται μια μυθιστορηματική εκδοχή της ιστορίας της διάσημης περφόρμερ και του πρώην συζύγου της, Sonny, συνοδεία επιτυχιών όπως το «I Got You Babe» και το «If I Could Turn Back Time». Το μόνο που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι ότι οι τρεις κεντρικές ηρωίδες της παράστασης, η Babe, η Lady, και η Star, θα συνυπάρχουν ανά διαστήματα στη σκηνή, μολονότι και οι τρεις αντιπροσωπεύουν τη Σερ σε διαφορετικές περιόδους της ζωής της.

Λίγο περισσότερο θα χρειαστεί να περιμένει το κοινό της Ντόνα Σάμερ για το βιογραφικό μιούζικαλ, που δεν έχει ακόμα επίσημο τίτλο αλλά σύμφωνα με τη New York Times αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στην Καλιφόρνια. Τρεις ηθοποιοί υποδύονται τη Σάμερ, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2012, σε διαφορετικές ηλικίες, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του βραβευμένου με Tony Des McAnuff και σε χορογραφία του Sergio Trujillo.

Τέλος, το 2018 εκτιμάται ότι θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η μουσικοθεατρική βιογραφία της Τίνα Τέρνερ, σε κείμενο της Katori Hall και σκηνοθεσία της Phyllida Lloyd, η οποία υπογράφει και το «Mamma Mia!». Η ίδια η Τέρνερ όχι μόνο έδωσε τη συγκατάθεσή της για το σόου, που θα τιτλοφορείται απλώς «Τίνα» αλλά, σύμφωνα με την Daily Mail, πέρασε πάνω από ένα χρόνο συζητώντας με τη θεατρική συγγραφέα για τη δύσκολη παιδική της ηλικία, τον τραυματικό γάμο της με τον Ike Turner, ο οποίος την κακοποιούσε, και τη μετέπειτα πορεία της. «Είναι μια μοναδική ευκαιρία για μένα να δω να αφηγούνται τη ζωή μου ζωντανά», ήταν η δήλωση της 77χρονης ντίβας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή