Master Class του μεγάλου ρώσου σκηνοθέτη Adolf Shapiro

Master Class του μεγάλου ρώσου σκηνοθέτη Adolf Shapiro

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από τα σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (χειμώνας 2017) και πριν από τα μαθήματα στο Λύκειο Επιδαύρου (Ιούλιος 2017), ο Μεγάλος Ρώσος σκηνοθέτης , δάσκαλος και θεωρητικός Θεάτρου ADOLF SHAPIRO κάνει μια στάση στην Αθήνα για να παραδώσει ένα εξαιρετικής σημασίας εβδομαδιαίο σεμινάριο με θέμα «Από το κείμενο στη σκηνή. Θεωρία και Πρακτική».

To master class διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης «AVANTGARDE» σε συνεργασία με το ΚODOSTAGE (Καρόρη 23 & Αιόλου 45, Μοναστηράκι, Αθήνα)

Ο ADOLF SHAPIRO θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ειδικόυς στον κόσμο στη δραματουργία του Τσέχοφ, του Γκόρκι, του Μπρεχτ. Mετά από την τεράστια επιτυχία του Βυσσινόκηπου σε σκηνοθεσία του SHAPIRO στο ιστορικό τσεχοβικό Θέατρο Τέχνης της Μόσχας,  η παράσταση ταξιδεύει φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής και του Καναδά. Το Έτος του 2016 ο ADOLF SHAPIRO έκλεισε, σκηνοθετώντας την όπερα Μανόν Λεσκο του Πουτσίνι στο Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, με την Άννα Νετρέμπκο στον ομώνυμο ρόλο.  Ο ADOLF SHAPIRO έχει ανεβάσει παραστάσεις στην Αμερική και σον Καναδά, στην Κολομβία και την Βενεζουέλα, στη Γερμανία και την πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Φινλανδία, στην Κίνα και στην Ελλάδα. Φέτος για πρώτη φορά θα διδάξει στην Ελλάδα για Έλληνες ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Το master class του ADOLF SHAPIRO στην Αθήνα διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ελλάδα-Ρωσία AVANTGARDE σε συνεργασία με το KODOSTAGE.

Master Class του μεγάλου ρώσου σκηνοθέτη Adolf Shapiro-1

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του KODOSTAGE στη διεύθυνση Κορόρη 23 & Αιόλου 45 στο Μοναστηράκι από τις 8 έως 15 Μαϊου 2017 κάθε μέρα (πλην της Κυριακής 14 Μαϊου) από 12.00 έως 16.00 Παρέχεται διερμηνεία στα ελληνικά.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Αρχικό κόστος συμμετοχής – 350 ευρώ, κατόπιν προσφοράς χορηγών, το κόστος συμμετοχής μειώθηκε κατά 20% – 280 ευρώ.

Προετοιμασία για το masterclass του ADOLF SHAPIRO

Όσοι έχουν γραφτεί και όσοι ετοιμάζονται να γραφτούν για να παρακολουθήσουν το masterclass του ADOLF SHAPIRO, πρέπει να διαβάσουν ή να φρεσκάρουν στη μνήμη τους τα εξής κείμενα: «Θείος Βάνιας», «Τρεις αδελφές», «Βυσσινόκηπος» και να ξέρουν πολύ καλά την 4η πράξη (τελευταία πράξη) στις «Τρείς αδελφές» και το «Βυσσινόκηπο».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

AVANTGARDE Ντίνα Σαράντη (+30) 697 729 6680 e-mail: [email protected]  KODOSTAGE Χρήστο Βλασση (+30) 697 728 7831 e-mail: [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή