Η καινούργια και μεγάλη… «Πορεία»

Η καινούργια και μεγάλη… «Πορεία»

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίνοντας από τις sold out παραστάσεις και το ολοένα αυξανόμενο δίκτυο ιντερνετικών «φίλων», η νέα θεατρική περίοδος ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για το θέατρο «Πορεία», που φέτος συμπληρώνει 19 χρόνια παρουσίας. Η έναρξη της σεζόν έγινε την περασμένη εβδομάδα με τη «Μήδεια» διά χειρός Δημήτρη Καραντζά, που πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι στη Μικρή Επίδαυρο και μεταφέρθηκε «ιδανικά», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της, στον κλειστό χώρο του θεάτρου στην οδό Τριπόδων. Τα εισιτήρια για την περασμένη εβδομάδα δεν άργησαν να εξαντληθούν, με αποτέλεσμα να προγραμματιστούν εννέα επιπλέον παραστάσεις μέσα στον Οκτώβριο. Από σήμερα, στη σκηνή επιστρέφει το καστ της θεατρικής «Μεγάλης Χίμαιρας», που ολοκληρώνει την επιτυχημένη διαδρομή της στην Αθήνα λίγο πριν από την περιοδεία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο μεταξύ, σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η καινοτόμος πλατφόρμα ηλεκτρονικής εγγραφής στο δίκτυο μελών, φίλων και υποστηρικτών του θεάτρου «Πορεία», που εξασφαλίζει στους συνδρομητές προνόμια όπως εκπτώσεις στα εισιτήρια αλλά και πρόσβαση σε πρόβες των νέων έργων.

Η «Αγριόπαπια» του Ιψεν αποτελεί την επιλογή του σκηνοθέτη και ιδρυτή του θεάτρου Δημήτρη Τάρλοου, για την κεντρική παραγωγή της χρονιάς. Το εμβληματικό έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 22/11 σε νέα μετάφραση και μουσική της Nalyssa Green από έναν θίασο 14 ηθοποιών, μεταξύ των οποίων ο Αντίνοος Αλμπάνης και ο Θέμης Πάνου. Για να καταπιαστούμε με το ζήτημα του «ζωτικού ψεύδους», που αποτελεί κυρίαρχο θέμα της παράστασης, «θα πρέπει να διερευνήσουμε τα πιστεύω και τις αυταπάτες μας και να δούμε κατά πόσον είμαστε έτοιμοι να αυτοαναιρεθούμε», δήλωσε ο σκηνοθέτης στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του φετινού προγράμματος. Με αυτή την έννοια, η «Αγριόπαπια» έχει αρκετά κοινά με τον μονόλογο του Δημήτρη Δημητριάδη «Λήθη», ο οποίος θα «ανεβεί» στις αρχές Δεκεμβρίου επίσης σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

«Η αναγέννηση, ατομική ή συλλογική, είναι αδύνατον να επέλθει χωρίς τον θάνατο», υποστήριξε ο γνωστός συγγραφέας. Νωρίτερα, στις 18 Οκτωβρίου, η Ολια Λαζαρίδου θα βρίσκεται στο θέατρο «Πορεία» με τη διττή ιδιότητα της σκηνοθέτιδος και ηθοποιού. Στην παράσταση «Ο κήπος του Ραπατσίνι» του Ναθάνιελ Χόθορν, όπου το θεατρικό σκέλος συμπληρώνεται από την εικαστική δουλειά του Αγγελου Παπαδημητρίου, συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Ερρίκος Μηλιάρης και Δανάη Ρούσσου. Στις αρχές του 2018 το αθηναϊκό κοινό θα έχει άλλη μία ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση «Ο αδαής και ο παράφρων» του Τόμας Μπέρνχαρτ σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, η οποία ξεκίνησε τη διαδρομή της από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Τέλος, από τις 22 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Τάρλοου θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τα μυστικά της ίδιας του της οικογένειας, μεταφέροντας στη σκηνή το βραβευμένο μυθιστόρημα της μητέρας του Μαρίνας Καραγάτση «Το ευχαριστημένο» σε διασκευή Ερ. Κύργια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή