Επόμενος σταθμός: Φρουτοπία

Επόμενος σταθμός: Φρουτοπία

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Εξπρές των Ονείρων οδηγεί στη Φρουτοπία, όπου η μηχανή του Φραγκίσκου του Φραγκόσυκου αφαιρεί το «μανά» από τους μανάβηδες διατηρώντας μόνο… τις βίδες και ένα πραγματικό μανάβικο διδάσκει στους μικρούς επισκέπτες τα οφέλη (και τις υπέροχες γεύσεις) της υγιεινής διατροφής. Η διαδρομή συνεχίζεται με μία στάση στο κάστρο της Φρικαντέλας, όπου μικροί και μεγάλοι καλούνται να απελευθερώσουν τις φυλακισμένες φωνές των παιδιών από τα μπαλόνια επιλύοντας όλους τους γρίφους πριν η τρομερή μάγισσα ξυπνήσει. Αν το άκουσμα των συγκεκριμένων ονομάτων σάς μεταφέρει αυτόματα στο παιδικό σας δωμάτιο, ξυπνώντας μέσα σας μισοθαμμένες αναμνήσεις, τότε οπωσδήποτε θα απολαύσετε μια βόλτα στο παραμυθένιο πάρκο, που ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στην Helexpo, στο Μαρούσι, και θα παραμείνει στην πόλη έως τις 3 Φεβρουαρίου 2018.

Μολονότι επισήμως είναι σχεδιασμένοι για παιδιά από 3 έως 7 ετών, οι «Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» υπόσχονται στιγμές ενθουσιασμού, νοσταλγίας και ανακάλυψης σε όλους όσοι μεγάλωσαν συντροφιά με τους χαρακτήρες του ευφάνταστου συγγραφέα, από τη Δόνα Τερηδόνα και τη Μάγισσα Φουφήχτρα έως τον Ρούνι το κακό γουρούνι. Τους δημοφιλείς ήρωες υποδύονται εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και εμψυχωτές, οι οποίοι καθοδηγούν το κοινό σε δημιουργικά παιχνίδια, μουσικά και χορευτικά δρώμενα και άλλες εκπλήξεις. Περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν αυτούς τους παραμυθένιους κόσμους στη Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξενήθηκε η έκθεση από το 2016, ενώ τα σχολεία της Αθήνας έχουν ήδη κλείσει θέσεις για περισσότερους από 50.000 μαθητές.

Ο ίδιος ο Τριβιζάς κατέφτασε στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του θεματικού πάρκου, κουβαλώντας ένα κουτί που έκρυβε μέσα του την επί χρόνια χαμένη, πρώτη του γραφομηχανή. Δήλωσε μάλιστα ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο να αρχίσει να χρησιμοποιεί ξανά το σχετικά καλοδιατηρημένο μηχάνημα, όπου κάποτε είχε πληκτρολογήσει το πρώτο του βιβλίο («Οι πειρατές της καμινάδας»). Αρκετά προσωπικά αντικείμενα του πολυβραβευμένου παραμυθά έχουν βρει τη θέση τους στο μικρό μουσείο του χώρου: Ανάμεσά τους, το παιδικό κουκλάκι που κάποτε έχασε τη μύτη του και ενέπνευσε τον νεαρό κάτοχό του να πλάσει με τη φαντασία του έναν πλανήτη, όπου καταλήγουν όλα τα «τραυματισμένα» κουκλάκια του κόσμου. Και για τους μικρούς θαυμαστές του συγγραφέα που ελπίζουν ότι θα τον συναντήσουν στη διάρκεια του «ταξιδιού» τους, ένα μήνυμα κρυμμένο σε μπουκάλι αποκαλύπτει πως θα σπεύσει να τους συναντήσει αμέσως μόλις απελευθερωθεί… από το καράβι των πειρατών.

​​Η περιήγηση στα 3.400 τ.μ. του πάρκου γίνεται υπό την καθοδήγηση ξεναγού και διαρκεί περίπου μία ώρα. Για ατομικές επισκέψεις δεν απαιτείται κράτηση. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 09.00-14.00, Παρασκευή 09.00-14.00 και 17.00-20.00, Σάββατο 11.00-20.00 και Κυριακή 11.00-19.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή