Ενα πολύ κινηματογραφικό θέατρο

Ενα πολύ κινηματογραφικό θέατρο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «7 χρόνια» είναι μια ισπανική ταινία του 2016 (υπάρχει στο Netflix) που ευτύχησε στην (πρωτότυπη) κεντρική της ιδέα: τέσσερις συνεταίροι και φίλοι, όλοι νέοι στην ηλικία, πρέπει να αποφασίσουν μέσα σε λίγες ώρες ποιος θα μπει στη φυλακή προστατεύοντας έτσι τους υπόλοιπους τρεις και την ίδια την εταιρεία. Ενας εξωτερικός διαμεσολαβητής θα διευκολύνει την άχαρη διαδικασία. Η μεταφορά του έργου στο θέατρο ήταν μια ευφυής ιδέα.

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ο οποίος υπογράφει την προσαρμογή και τη σκηνοθεσία, έφτιαξε μια «γρήγορη» παράσταση 90 λεπτών που σε κρατάει διαρκώς σε εγρήγορση, καθώς αξιοποιεί τόσο τη θεατρική υφή του αρχικού σεναρίου όσο και τους κινηματογραφικούς ρυθμούς της ταινίας. Καθώς δεν υπάρχει σκηνικό με την κλασική έννοια (ηθοποιοί και κοινό συνυπάρχουν σε ένα πολύ ρεαλιστικό περιβάλλον open space γραφείου), η ένταση μεταφέρεται εύκολα στους θεατές. Με την καλή έννοια: καθώς οι τέσσερις συνάδελφοι προσπαθούν να διασώσουν τον εαυτό τους, αναδύεται η ανθρώπινη κατάσταση σε όλες τις συνταρακτικές της, κωμικοτραγικές αποχρώσεις. Ευτυχώς, ανάμεσα στους πέντε ηθοποιούς υπάρχει «χημεία». Προσοχή: οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες, όσο πιο νωρίς φτάσετε τόσο καλύτερη ορατότητα θα έχετε.

​​Θέατρο «Αποθήκη», Τετάρτη έως Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή