Αναζητώντας το «χρήσιμο θέατρο» που αλλάζει ζωές

Αναζητώντας το «χρήσιμο θέατρο» που αλλάζει ζωές

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν νέο στόχο ξεκινά την 11η χρονιά του το Bob Theatre Festival στις 28 Μαΐου: την αναζήτηση του «χρήσιμου θεάτρου», όπως λένε οι συντελεστές του, «το θέατρο που απευθύνεται στον άνθρωπο και αλλάζει ζωές».

Το θέατρο είναι μια τέχνη που επιβιώνει εδώ και 2.500 χρόνια, αναφέρει η διοργάνωση, με τα μεγάλα έργα να μένουν στην ιστορία όχι επειδή είχαν «κοφτερές» ατάκες ή ευρηματικές σκηνοθεσίες αλλά επειδή είχαν ουσία. Στο Bob Theatre Festival αυτής της χρονιάς οι διοργανωτές φιλοδοξούν να ενεργοποιήσουν ξανά τη χρησιμότητα του θεάτρου. «Θέλουμε να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες που έχουν οι δημιουργοί σήμερα για να δημιουργήσουν χρήσιμες παραστάσεις. Και παράλληλα θέλουμε να εκπαιδεύσουμε και το θεατρικό κοινό ώστε να μάθει να τις απαιτεί», σημειώνουν.

Μαζί με τις νεανικές παραστάσεις της χρονιάς το Bob Theatre Festival παρουσιάζει φέτος δώδεκα πρεμιέρες θεατρικών έργων «χρήσιμου θεάτρου».

Το φεστιβάλ ξεκινά με ένα πάρτι απόψε το βράδυ στο Latraac και αύριο Δευτέρα αρχίζουν οι προκριματικοί του διαγωνισμού Scratch Night. Θεατρικά, η αυλαία στο Bios ανοίγει με το έργο «Κοιμάμαι και άλλες ιστορίες» των Αναστασία Γιαννάκη και Κατερίνα Πατσιάνη και ακολουθούν «Το δαχτυλίδι της μάνας» του Γιάννη Καμπύση και ο «Από Μηχανής άνθρωπος» της ομάδας Pulse που περιλαμβάνονται στα νέα έργα που παρουσιάζει το φεστιβάλ. Ενδεικτικά, ορισμένες από τις πρεμιέρες του φεστιβάλ είναι οι: «Αριζόνα» σε σκηνοθεσία Βασίλη Σκαρμούτσου, η κωμωδία «Επιστροφή στην Αγρια Βρύση» της ομάδας επίPlay, «Μπομπονιέρα (ή πώς έλυσα τα θέματά μου)» του Βασίλη Τσιγκριστάρη, το «Οθέλλος, Cold Case» της Ζωής Ξανθοπούλου με τους πλανόδιους πωλητές του Σαίξπηρ να αφηγούνται την ιστορία, το «Ραβδί ή Λυχνάρι» του Δημήτρη Κωνσταντάρα, «The Waiting Room», «Salo/me» της ομάδας UnVeil, «Σύγνεφο με παντελόνια» του Μαγιακόφσκι. Στις επαναλήψεις περιλαμβάνονται η «Μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου» του Γιάννη Κεντρωτά, ο «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου από τους 4Frontal, «Η Σπυριδούλα» από τους This Famous Tiny Circus κ.ά.

​​Βοb Theatre Festival, 28.5 – 3.6, Bios, Πειραιώς 84

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή