Ενα εικοσιτετράωρο με τον ηθοποιό Κώστα Κορωναίο

Ενα εικοσιτετράωρο με τον ηθοποιό Κώστα Κορωναίο

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

7.10 π.μ.

Πάντα ήσουν πρωινός τύπος. Πάντα πεινάς το πρωί. Πολύ! Τρως δημητριακά. Πολλά! Διαβάζεις ειδήσεις στο Δίκτυο. Τα διεθνή και μετά λίγο αθλητικά, έτσι για να γελάσεις. Ερχεται η σειρά του καφέ: ελληνικός διπλός μέτριος. Οχι γιατί σε ξυπνάει, αλλά γιατί σου αρέσει! Κάνα δυο τσιγάρα ίσως και διάβασμα. Η ώρα του «Τριστάνου» είναι το πρωί. Η απόλυτα ήσυχη, συγκεντρωμένη ώρα. Είτε για να μάθεις λόγια, είτε για να δεις τα λάθη που έκανες στη χθεσινή πρόβα, είτε για να καταλάβεις γιατί «κολλάς» σε κάποια σημεία, είτε –πολύ συχνά– για να αναιρέσεις όλα αυτά, στα οποία νομίζεις ότι έχεις καταλήξει. Κάποια στιγμή ξυπνάει και εκείνη. Θα πιει από τον καφέ σου. Θα κάνετε ένα τσιγάρο μαζί. Στα αστεία θα σε εξετάσει στα λόγια του έργου: «Διάβασες σήμερα, ή θα σε μαλώσει η κ. Μαρία;»…

9.30 π.μ.

Φεύγετε. Είστε μεγάλοι άνθρωποι, έχετε δουλειές. Αυτή το αυτοκίνητο, εσύ τη μηχανή. Μέχρι να φτάσεις στην πρόβα σου βάζεις στοίχημα αν θα προλάβεις να πεις τα λόγια χωρίς λάθη. Αν κάνεις, το πιάνεις από την αρχή. Μέχρι στιγμής δεν το έχεις καταφέρει! Είκοσι λεπτά δρόμος. Μπαίνεις στο θέατρο και είναι όλοι εκεί, η Μαρία, η Σύρμω, ο Γιώργος, η Βασιλική, η Ανδριάνα, η άλλη Μαρία, η σκηνογραφική τριάδα Διδώ – Ελένη – Σόνια. Τι ωραία! Νιώθεις τυχερός για την παρέα του «Τριστάνου». Στην πρόβα δοκιμάζεις αυτά που σκέφτηκες, αυτά που προκύπτουν, αυτά που σου δίνουν οι άλλοι. Μια που κοντεύει η πρεμιέρα μεγαλώνει και η αγωνία: Τι θα γίνει; Πώς θα πάει; Πώς θα είστε; Πώς θα είσαι; (Φυσικά! Αφού είσαι κωλοεγωιστής ηθοποιός!). Γίνεται ένα ακόμη πέρασμα. Θέλει δέσιμο. Υπάρχουν θέματα τεχνικά. Υπάρχουν θέματα στον καθένα. Ενταση μεταξύ μας δεν υπάρχει! Τι ωραία!

3 μ.μ.

Τέρμα ο «Τριστάνος». Γρήγορο φαγητό. Σφαίρα για το Εθνικό. Αρχισαν οι πρόβες για τον «Πλούτο» τον καλοκαιρινό. Ευτυχώς δεν μπήκατε ακόμη στα βαθιά. Ευτυχώς! Ο «Τριστάνος» δεν θα σε άφηνε έτσι κι αλλιώς, σε θέλει δικό του. Παρ’ όλα αυτά η πρόβα θα περάσει όμορφα. Σχεδόν με ανακούφιση θα αφήσεις τον Νικήτα και την Αμάλια να σε παρασύρουν στον περίεργο κόσμο του Αριστοφάνη (που δεν έχεις ξαναπαίξει!).

8.30 μ.μ.

Τέρμα και ο «Πλούτος». Εχεις μια ώρα για ένα κρασί, μια μπίρα; Ενίοτε. Επιστροφή στο σπίτι. Γύρισε κι εκείνη. Ενα ωραίο χαλαρωτικό μπάνιο, κάτι μικρό για φαγητό, ένα ποτήρι κρασί (ή και δύο!). Ωρα για παρεούλα. Πώς πέρασε στις δουλειές της; Τι έγινε στην πρόβα; Να τος πάλι ο «Τριστάνος»! Σχολιάζετε, γελάτε. Περιμένει πώς και πώς να έρθει στη γενική να σε καμαρώσει ακόμη μία φορά! Πέρασε η ώρα χωρίς να το καταλάβετε. Θα πάει νωρίτερα από σένα στο κρεβάτι. Εσύ θα δεις για κανένα μισάωρο κάποια βιντεάκια στο YouTube: κάτι τύποι κατασκευάζουν εκ του μηδενός ένα ξύλινο πλοίο! Εδώ και βδομάδες έχεις κολλήσει με αυτό… Αγαπημένο χόμπι η ξυλουργική άλλωστε!

1 π.μ.

Είναι αργά πια. Ο κ. Σπινέλ, η Γκαμπριέλε, ο κ. Κλέτεργιαν, ο δρ Λεάντερ, η κ. Oστερλόο, η κ. Σπατς και η μαντάμ Χελενράουχ, θα σε περιμένουν το πρωί στο σαλόνι του σανατορίου για το καφεδάκι σας!

​​*Ο Κώστας Κορωναίος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Τριστάνος» του Τόμας Μαν, της ομάδας «Προτσές», σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή