Η πιο επιτυχημένη «Κάρμεν» της εποχής μας

Η πιο επιτυχημένη «Κάρμεν» της εποχής μας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ, η δημοφιλέστερη όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου, σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας, παρουσιάζεται στο Ηρώδειο απόψε και την Τρίτη από την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Στίβεν Λάνγκριτζ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Για τον εμβληματικό και ιδιαιτέρως απαιτητικό ρόλο έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά μία από τις κορυφαίες λυρικές πρωταγωνίστριες. Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι, η σταρ της Σκάλας του Μιλάνου, της Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης και της Oπερας του Παρισιού, θεωρείται η πιο επιτυχημένη Κάρμεν της εποχής μας.

Η «Κάρμεν», η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Ηρώδειο το 2016, θεωρείται σύγχρονη, αιχμηρή, επίκαιρη, και τοποθετείται στην Ευρώπη των κλειστών συνόρων και της φτώχειας. Με την υποστήριξη των Γιώργου Σουγλίδη στα σκηνικά και κοστούμια, Τζουζέπε ντι Ιόριο στους φωτισμούς και Τόμας Μπέργκμαν στις προβολές, ο Λάνγκριτζ δημιουργεί ένα σύγχρονο, αλλά και διαχρονικό συνάμα, περιβάλλον για την ιστορία της Κάρμεν – «μια ιστορία για τα όρια και τη φτώχεια, την ελευθερία και τη σκλαβιά. Μια ιστορία για το σήμερα», όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης. Στη δεύτερη διανομή τον ρόλο της Κάρμεν θα ερμηνεύσει η διακεκριμένη Αμερικανίδα Κέιτ Ολντριτς. Στον ρόλο του Δον Χοσέ βρίσκονται οι τενόροι Πάβελ Τσέρνοχ και Δημήτρης Πακσόγλου.

​​«Κάρμεν», 29 και 31 Ιουλίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή