Για όσα χαράχθηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη και στην καρδιά

Για όσα χαράχθηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη και στην καρδιά

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε στάσεις λεωφορείων και τρένων γίνονται πάντοτε οι μεγαλύτερες εξομολογήσεις – ειδικά από ηλικιωμένους, που διαθέτουν ανεξάντλητο απόθεμα αναμνήσεων. Οι άγνωστοι πλην συνομήλικοι επιβάτες μιας πτήσης, που διαρκώς αναβάλλεται, παρασύρονται σε μια συζήτηση για όλα όσα έχουν χαραχθεί στη μνήμη τους τόσο ανεξίτηλα, που ούτε η επερχόμενη άνοια δεν μπορεί να διαγράψει: τα χρώματα της θάλασσας από το μπαλκόνι στο Κέιπ Τάουν, το γλυκό κρασί της Κεφαλονιάς, το παράπονο για την άσπλαχνη οικογένεια, το ταλέντο στο τραγούδι που έμεινε αναξιοποίητο.

Οι πέντε ήρωες της παράστασης «Μενεξέδες και ζουμπούλια», που ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι 23 Οκτωβρίου στο «Θησείο – ένα θέατρο για τις τέχνες», είναι ο παππούς και η γιαγιά μας. Η «seven eleven – ομάδα θεάτρου», που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια προγράμματα ψυχαγωγίας σε γηροκομεία, ακούγοντας αμέτρητες ιστορίες που εμπεριέχουν, μεταξύ άλλων, ψήγματα μιας «παλιάς» Ελλάδας, εμπνεύστηκαν ένα θεατρικό έργο με βιωματικό χαρακτήρα. Κάθε χαρακτήρας της παράστασης αντιστοιχεί σε έναν τρόφιμο γηροκομείου που βρίσκεται σε ανοϊκή κατάσταση και με τον οποίο ο ηθοποιός εργάστηκε από κοινού. Εξ ου και όσοι παρευρεθήκαμε στην πρεμιέρα, ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, παρακολουθήσαμε την κ. Ευαγγελία, τη μοναδική πραγματική ηρωίδα που σε πείσμα των δυσκολιών έδωσε το «παρών», να υπερθερματίζει με πάθος τον μονόλογο της ηθοποιού Μαρίνας Κουτρούμπα. Απώτερος στόχος της παράστασης, που υλοποιείται με δωρεά από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ιδρυμα και την υποστήριξη των μονάδων «Ακτιος» και «Νέα Θάλπη», είναι να ενισχύσει τον διαγενεακό διάλογο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή