Ενας κόσμος λαμπερός και εφιαλτικός, σκληρός και ευαίσθητος

Ενας κόσμος λαμπερός και εφιαλτικός, σκληρός και ευαίσθητος

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ο Ράιαν Μέρφι έγραφε το σενάριο της νέας σειράς του Netflix «Ο πολιτικός», μάλλον δεν φανταζόταν ότι λίγους μήνες αργότερα η ηθοποιός Φελίσιτι Χόφμαν («Νοικοκυρές σε απόγνωση») θα καταδικαζόταν –στην πραγματικότητα και όχι σε κάποιο σίριαλ– σε 14 ημέρες φυλάκιση και 30.000 δολάρια χρηματικό πρόστιμο για δωροδοκία προκειμένου να εισαχθεί η κόρη της στο πανεπιστήμιο. Ωστόσο, δεν θέλει και μεγάλη φαντασία για να σκεφτεί κανείς ότι η οικονομική ελίτ της Αμερικής, όταν δεν μπορεί να στείλει τα παιδιά της στο Χάρβαρντ και στο Γέιλ μέσω των βαθμών, τα στέλνει μέσω των τραπεζικών λογαριασμών.

Ο ήρωας της σειράς Πέιτον Χόμπαρτ (Μπλεν Πλατ), ένα πλουσιόπαιδο από τη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας, έχει βάλει σκοπό της ζωής του να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Για να το πετύχει πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου του σχολείου του αντιμετωπίζοντας τους αδίστακτους συμμαθητές του, αλλά και να εξασφαλίσει μια θέση στο Χάρβαρντ, μόνο που όσο κι αν επιμένει η μητέρα του να δώσει στους υπευθύνους ένα παραγεμισμένο «φακελάκι» και να ξεμπερδεύει, εκείνος θέλει να μπει με το… σπαθί του!

Αυτό είναι ένα βασικό παράδοξο, και όχι το μοναδικό, της νέας σειράς του Ράιαν Μέρφι, ενός από τα πιο βαριά ονόματα της αμερικανικής τηλεόρασης, με πολύ μεγάλες επιτυχίες στο βιογραφικό του. Τα «Nip/Tuck», «Glee», «American Horror Story», «Fued» σίγουρα μέτρησαν στην απόφαση του Νetflix να του προσφέρει 300 εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε τηλεοπτικό παραγωγό, προκειμένου εκείνος να αφήσει το Fox και να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο. «Οι σειρές του Ράιαν Μέρφι έχουν επηρεάσει το πνεύμα της εποχής όσον αφορά την παγκόσμια κουλτούρα, έχουν επανεφεύρει τα είδη τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και έχουν αλλάξει την πορεία της ιστορίας της τηλεόρασης», δήλωσε ο Τεντ Σαράντος, διευθυντής περιεχομένου στο Netflix, όταν έγινε γνωστή η συμφωνία. Τώρα η συνδρομητική πλατφόρμα άρχισε να δρέπει τους πρώτους καρπούς, όπως στην περίπτωση του «Πολιτικού» που έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις.

Ισορροπώντας ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα και κάνοντας συχνά ανελέητη σάτιρα, παρουσιάζει έναν κόσμο λαμπερό και εφιαλτικό ταυτόχρονα. Σκληρό αλλά και ευαίσθητο, εφήβους που φλερτάρουν με την αυτοκτονία και ενηλίκους βουτηγμένους στις εξαρτήσεις και στην υποκρισία.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Πέιτον, παλεύει με τους δαίμονές του, αγωνίζεται με κάθε τρόπο να πετύχει τον σκοπό του, αλλά και να μείνει σταθερός στις αρχές του.

Το καστ είναι εξαιρετικό, με μια πολύ καλή Γκουίνεθ Πάλτροου στον ρόλο της μητέρας του ήρωα, μια σαρωτική Τζέσικα Λανγκ, ενώ η μεγάλη έκπληξη έρχεται στο όγδοο και τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, όπου κάνει την εμφάνισή της η μοναδική Μπέτι Μίντλερ, αφήνοντας υποσχέσεις για μια ακόμη καλύτερη επόμενη σεζόν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή