Ο κύκλος των χαμένων παικτών

Ο κύκλος των χαμένων παικτών

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλεισμένοι στις σουίτες ενός ξενοδοχείου με πλαστικά φυτά και νέον τοίχους –βγαλμένο από το σκηνικό κάποιας φωτογράφισης για promotional καμπάνια μέσω Ινσταγκραμ– οκτώ παίκτες ανταγωνίζονται για το χρηματικό έπαθλο των 100.000 δολαρίων. Η αλλόκοτη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: οι συμμετέχοντες του the Circle δεν γνωρίζουν ποτέ ο ένας τον άλλον. Ισορροπώντας μεταξύ ενός επιφανειακού ριάλιτι σόου και ενός δυστοπικού κοινωνικού πειράματος, η εθιστική νέα σειρά του Netflix καλεί τους συμμετέχοντές της να δημιουργήσουν ένα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης και, επικοινωνώντας διαδικτυακά και βαθμολογώντας τη δημοτικότητα των συμπαικτών τους, να αποφασίσουν ποιος θα γίνει παντοδύναμος influencer και ποιος θα αποχωρήσει από τον αιματηρό ψηφιακό ανταγωνισμό.

Εν έτει 2020 γνωρίζουμε πλέον πως στο Διαδίκτυο δεν έχει πάντα σημασία η αλήθεια· ή μάλλον πως πολλαπλές πραγματικότητες μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά. Στο the Circle, οι μισοί σχεδόν συμμετέχοντες αποφασίζουν να κρυφτούν πίσω από ψευδείς ταυτότητες και προσωπεία. Μια εύσωμη παίκτρια, μάλιστα, προκαλεί τη συγκίνηση και τον θαυμασμό των ανταγωνιστών όταν έπειτα από τέσσερα επεισόδια αποκαλύπτει τον πραγματικό της εαυτό που βρίσκεται πίσω από τις φωτογραφίες ενός μοντέλου της Victoria Secret που έχει επιλέξει. Πίσω από την ασφάλεια της ψηφιακής τους μάσκας, οι παίκτες φλερτάρουν, αστειεύονται και τσακώνονται – πλήρως εξοικειωμένοι με το χάσμα μεταξύ των προφίλ και των προσωπικοτήτων τους.

Καθώς η εφαρμογή του the Circle που χρησιμοποιούν ενεργοποιείται με τη χρήση φωνητικών εντολών, το ριάλιτι αποτελείται κυρίως από μακρόχρονα πλάνα, όπου οι συμμετέχοντες κάθονται στον καναπέ τους, σκέφτονται τη βέλτιστη επικοινωνιακή στρατηγική, και φωνάζουν κοφτές φράσεις προς τις οθόνες τους. Ακούγεται αρκετά ανιαρό, ωστόσο υπάρχει κάτι το αναπάντεχα φιλοσοφικό στο επιφανειακό ριάλιτι σόου. Μέσα από την ανειλικρίνεια του ψηφιακού του κόσμου, το the Circle θυμίζει ασυνήθιστα πολύ τον πραγματικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή