Μένουμε σπίτι με καθηλωτικές προβολές

Μένουμε σπίτι με καθηλωτικές προβολές

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χαμένα κορίτσια

ΘΡΙΛΕΡ (2020)

Σκηνοθεσία: Λιζ Γκάρμπους

Ερμηνείες: Εϊμι Ράιαν, Τομασίν Μακένζι, Γκάμπριελ Μπερν

Με τις κινηματογραφικές αίθουσες να είναι και να παραμένουν κλειστές για αρκετό καιρό ακόμα, το ενδιαφέρον μας στρέφεται στις διαδικτυακές πλατφόρμες, οι οποίες ευτυχώς προσφέρουν αρκετές επιλογές στους σινεφίλ. Ξεκινάμε με μια πρόσφατη προσθήκη στον κατάλογο των αστυνομικών φιλμ του Netflix. «Τα χαμένα κορίτσια» είναι μια πραγματική ιστορία, η οποία βασίζει τα στοιχεία της στο ομώνυμο βιβλίο του Ρόμπερτ Κόλκερ. Πρωταγωνίστρια είναι η Μαρί Γκίλμπερτ, μια μητέρα τριών κοριτσιών, η οποία αντιλαμβάνεται πως η μεγαλύτερη κόρη της –ζουν ξεχωριστά–έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Η αστυνομία ξεκινάει τις έρευνες για την εκδιδόμενη κοπέλα, οι οποίες οδηγούν σε μια κλειστή, φυλασσόμενη κοινότητα, ενώ παράλληλα στην περιοχή ανακαλύπτονται τα πτώματα και άλλων ιερόδουλων.

Ο απελπισμένος αγώνας της Μαρί για να βρει την κόρη της αποτελεί το κέντρο ενός συγκινητικού φιλμ, το οποίο δημιουργεί από την αρχή την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Τα μουντά τοπία του χειμωνιάτικου Λονγκ Αϊλαντ αποτελούν το φόντο του δράματος εκεί κάποιοι, όπως η Μαρί, δουλεύουν εξαντλητικές βάρδιες για να ζήσουν τα παιδιά τους και άλλοι απομονώνονται σε κλειστές κοινότητες για να προστατέψουν(;) τα κεκτημένα. Για τα νεκρά κορίτσια, ωστόσο, ελάχιστοι μοιάζουν να νοιάζονται πραγματικά.

Raw

ΤΡΟΜΟΥ (2017)

Σκηνοθεσία: Ζουλιά Ντεκουρνό

Ερμηνείες: Γκαράνς Μαριγιέ, Ελα Ραμπφ, Λορέν Λούκας

Από το Netflix στο Cinobo, την ολοκαίνουργια ελληνική διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία μας προσφέρει «ψαγμένες» επιλογές από τον παγκόσμιο ανεξάρτητο κινηματογράφο. Από εκεί διαλέγουμε το τρομακτικό αλλά ευφυέστατο «Raw», μία από τις καλύτερες ταινίες αυτού του είδους που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Η 18χρονη Τζουστίν, χορτοφάγος και κάπως «άβγαλτη» κοινωνικά, μπαίνει στην κτηνιατρική σχολή όπου ήδη φοιτά η αδερφή της. Η συγκεκριμένη, ωστόσο, είναι η πιο αλλόκοτη κτηνιατρική του κόσμου, με τελετές μύησης και δοκιμασίες που δεν θα αργήσουν να ξυπνήσουν στην Τζουστίν μια ακόρεστη πείνα. Βάζοντας μπροστά το όχημα-ταμπού του κανιβαλισμού, η νέα σκηνοθέτις και σεναριογράφος Ζουλιά Ντεκουρνό κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο. Με προσοχή στη λεπτομέρεια (οι custom-made ποδιές των φοιτητών είναι για να τις χαζεύεις) και πολύ ποιοτικό gore, το «Raw» σέβεται τον θεατή, αλλά πρώτα από όλα το είδος. Σε αντίθεση με τις δεκάδες χολιγουντιανές –δήθεν– τρόμου «αρπαχτές», αυτή η ευρωπαϊκή παραγωγή αξίζει κάθε ρανίδα του ψεύτικου αίματος που κατανάλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή