Τηλεοπτικές Προτάσεις

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο άπιστος ληστής

Η κλασική ταινία «Βαραββάς» (1961), με τον Aντονι Κουίν, σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Φλάισερ, θα προβληθεί απόψε από τον ΣΚΑΪ (00.45). Ο Πόντιος Πιλάτος αποφασίζει να δώσει χάρη σε έναν από τους δύο καταδικασμένους, τον Ιησού τον Ναζωραίο και τον ληστή Βαραββά. Οταν το πλήθος επιλέγει τον ληστή, αυτός πανηγυρίζοντας πηγαίνει στην αγαπημένη του Ραχήλ, η οποία τον περιφρονεί και δηλώνει πως πιστεύει στη διδασκαλία του Ιησού. Ο Βαραββάς επιστρέφει στο έγκλημα και στέλνεται από τις ρωμαϊκές αρχές σε ορυχεία της Ιταλίας.

Το δράμα των οκτώ Οσκαρ

H βιογραφική ταινία «Γκάντι» (1982), σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ατένμπορο, μεταδίδεται σήμερα το πρωί από το Mega (09.10). Το τρίωρο φιλμ αφηγείται τη ζωή του ανθρώπου που οδήγησε την Ινδία στην απελευθέρωση από τη βρετανική κυριαρχία. Ο Γκάντι γεννήθηκε στο Πορμπαντάρ της Ινδίας το 1869. Κατεχόμενος από βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα και αγάπη για τη χώρα του, ξεκινάει έναν αγώνα για την αποτίναξη του βρετανικού ζυγού, με βασική αρχή την αποφυγή χρήσης βίας. Απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και τιμήθηκε με οκτώ Οσκαρ.

Το έπος του Μωυσή

«Οι Δέκα Εντολές» (2006) έρχονται απόψε και αύριο στον Alpha (22.00), σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ντόρνχελμ και σενάριο Ρον Χάντσινσον. Η σειρά προτάθηκε για τρία βραβεία EMMY, ενώ απέσπασε θερμές κριτικές για τα εντυπωσιακά εφέ και τις ερμηνείες. Μετά την προφητεία για την έλευση ενός νέου βασιλιά, ο φαραώ της Αιγύπτου δίνει εντολή να εξαφανιστούν όλα τα νεογέννητα αγόρια της χώρας, ώστε να σώσει τον θρόνο του. Ο Μωυσής, γεννημένος από οικογένεια σκλάβων, καταφέρνει να φυγαδευτεί μέσα σε ένα καλάθι.

Μουσεία με μυστικά

Ο ενδέκατος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ «Μυστήρια των μουσείων» μεταδίδεται απόψε από το Viasat History (21.00, Cosmote TV, Nova). Πίσω από κάθε αντικείμενο που εκτίθεται σε ένα μουσείο κρύβεται και ένα μυστικό, που περιμένει επί χρόνια να αποκαλυφθεί: ιστορίες γεμάτες σκάνδαλα, μυστήριο, φόνους και ίντριγκες. Σε κάθε επεισόδιο της σειράς, ο θεατής ξεκινάει ένα συναρπαστικό, αποκαλυπτικό και ενίοτε σοκαριστικό ταξίδι στο παρελθόν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς τα γεγονότα επανεξετάζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή