Τηλεοπτικές Προτάσεις

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας «μάγος» του σινεμά

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μπερνάρντο Μπερτολούτσι – Αντικατοπτρισμοί στον κινηματογράφο» σκιαγραφεί το προφίλ του Ιταλού σκηνοθέτη. H πλούσια και συχνά αμφιλεγόμενη καριέρα του ξαναχτίζεται μέσα από δεκάδες συνεντεύξεις, ειδικά αφιερώματα, λήψεις από τα παρασκήνια και τελετές βραβεύσεων. Το ντοκιμαντέρ, που μεταδίδει απόψε η ΕΡΤ2 (00.30), εξελίσσεται με χρονολογική σειρά, ακολουθώντας την καριέρα του σκηνοθέτη, από τη συνάντηση με τον Παζολίνι έως τη σκηνοθεσία της τελευταίας ταινίας του, «Πολιορκία μιας γυναίκας».

Η εξέγερση του Ρομπέν

«Ρομπέν των Δασών: η αρχή» είναι ο τίτλος της αμερικανικής ταινίας δράσης του Οτο Μπάθερστ, με τους Τάρος Εγκερτον και Τζέιμι Φοξ, που προβάλλεται απόψε από το Star (21.00). Ο κόμης Ρομπέν του Λόξλεϊ μαζί με μια ομάδα σκληροτράχηλων πολεμιστών ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση κατά του διεφθαρμένου αγγλικού στέμματος. Ο Ρομπέν, αν και γεννημένος και μεγαλωμένος με τα προνόμια του τίτλου του λόρδου, μεταμορφώνεται σε τιμωρό που αναζητεί τη δικαιοσύνη και τη χαμένη του αγάπη, Μάριον.

Γεύσεις του Αιγαίου

Ταξίδι στις γεύσεις αλλά και σε τοπία του Αιγαίου Πελάγους από την ασφάλεια του σπιτιού μας. Η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παρουσιάζει τις «Μαμάδες του Αιγαίου», που μαγειρεύουν στα νησιά τους με υλικά που ευδοκιμούν ή παράγονται στους τόπους τους. Παραδοσιακές συνταγές από τη Νάξο, την Πάτμο, την Ιο, τη Σαντορίνη, τη Θηρασιά, την  Κω, τη Ρόδο και τους Λειψούς, συνδυασμένες με εικόνες γαλήνης από τα χωριά και τους ανθρώπους τους, παρουσιάζονται σήμερα στο Cosmote History HD (16.00).

Πίσω από τους φόνους

«Οι χάρτες των φόνων», στο Viasat History (23.00, Cosmote TV, Nova), γυρίζoυν τους τηλεθεατές πίσω στον χρόνο και στις πιο συγκλονιστικές και παράξενες υποθέσεις φόνων της παγκόσμιας Ιστορίας, με τη συνδρομή του παρουσιαστή Νίκολας Ντέι. Η σειρά ερευνά διεξοδικά την εποχή του Τζακ του Αντεροβγάλτη, παρουσιάζει τον τρόπο που η Μέρι Αν Κότον οδηγούσε μοναχικούς άνδρες σε θανάσιμες παγίδες, αλλά και το πώς ο κατά συρροήν δολοφόνος Ανρί Λαντρού αντιμετώπισε τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης για τα εγκλήματά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή