Τηλεοπτικές Προτάσεις

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μογγολική στέπα

Εχοντας την υπογραφή του πολυβραβευμένου Κινέζου σκηνοθέτη Γουάνγκ Κουανάν, το δραματικό φιλμ «Το αυγό» μεταφέρει τους θεατές στη μογγολική στέπα και στην εξιχνίαση μιας πρωτοφανούς για την περιοχή δολοφονίας. Ενας νεαρός αστυνομικός καλείται να φυλάξει τη σκηνή του εγκλήματος για μία νύχτα, με τη συνοδεία μιας γυναίκας βοσκού. Απομονωμένοι στη στέπα, περνούν μαζί μια ερωτική νύχτα, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μείνει έγκυος. Η ταινία κάνει πρεμιέρα απόψε στην Cosmote TV  (21.00, Cosmote Cinema 1 HD).

Περιπέτεια μυστηρίου

«Το άγνωστο κορίτσι», των Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν, προβάλλει απόψε η ΕΡΤ (23.00, ΕΡΤ2). Πρόκειται για μια δραματική περιπέτεια μυστηρίου, συμπαραγωγής Βελγίου και Γαλλίας (2016). Μια νεαρή ειδικευόμενη ακούει το κουδούνι στο ιατρείο της έπειτα από μια μεγάλη και κουραστική ημέρα, αλλά δεν απαντά. Το επόμενο πρωί, η αστυνομία την ενημερώνει ότι μια άγνωστη γυναίκα βρέθηκε νεκρή κοντά στο σπίτι της. Γεμάτη ενοχές, θέτει σκοπό της ζωής της να ανακαλύψει την ταυτότητά της. Δεν θέλει να εξαφανιστεί σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Η αυτοκρατορία των Ινκας

Οι Ινκας δημιούργησαν τη μεγαλύτερη προκολομβιανή αυτοκρατορία της αμερικανικής ηπείρου. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ινκας: οι άρχοντες των νεφών», που μεταδίδεται σήμερα από το Viasat History (13.20, Cosmote TV, Nova), ο δρ Τζάγκο Κούπερ εξερευνά πώς ακριβώς μπήκαν τα θεμέλια αυτής της θρυλικής αυτοκρατορίας. Στο δεύτερο επεισόδιο (επίσης σήμερα, στις 14.30) παρουσιάζεται η ιστορία των Ινκας έως τις αρχές του 16ου αιώνα, όταν είχαν κατακτήσει την οροσειρά των Ανδεων.

Ο ντετέκτιβ και ο μπράβος

Στο Λος Αντζελες του 1977 τοποθετείται το ιστορικό πλαίσιο της ταινίας του Σέιν Μπλακ «The nice guys», την οποία μεταδίδει απόψε το Star (23.45). Ενας νεαρός ντετέκτιβ, o Χόλαντ Μάρτς, και ένας μπράβος, ο Τζάκσον Χίλι, ύστερα από ένα παιχνίδι της τύχη καταλήγουν να συνεργάζονται στην υπόθεση αναζήτησης ενός κοριτσιού και να ερευνούν τον θάνατο μιας πορνοστάρ. Παρά τις περί του αντιθέτου ενδείξεις, οι δύο υποθέσεις συνδέονται. Πρωταγωνιστούν οι Ράιαν Γκόσλινγκ, Ράσελ Κρόου, Μaτ Μπόμερ και Ανγκούρι Ράις. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή