Τηλεοπτικές προτάσεις

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eρωτας και εκδίκηση

Η νέα σειρά του BBC «The Luminaries», με την Εύα Γκριν, κάνει πρεμιέρα απόψε, αποκλειστικά στην Cosmote TV (22.00, Cosmote Series). H συγγραφέας του βραβευμένου με Booker oμώνυμου μυθιστορήματος, Ελινορ Κάτον, επιμελήθηκε και την τηλεοπτική μεταφορά του. Με πρωταγωνίστρια μια νεαρή γυναίκα που φεύγει από τη Μεγάλη Βρετανία για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή στη Νέα Ζηλανδία, η σειρά ξεδιπλώνει μια ιστορία αγάπης, εγκλήματος και εκδίκησης κατά τη διάρκεια του «Πυρετού του Χρυσού», που επικράτησε στη χώρα τον 19ο αιώνα.

Δράση εν πτήσει

«Non stop» δράση απόψε στο Star (23.10), σε σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά. Κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ο υπεύθυνος ασφαλείας του αεροσκάφους, Μπιλ Μαρκς, δέχεται μία σειρά από απειλητικά γραπτά μηνύματα στο κινητό του. Ο άγνωστος αποστολέας του ζητεί να διαβιβάσει στην κυβέρνηση ότι πρέπει να μεταφέρει 150 εκατ. δολάρια σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, διαφορετικά θα πεθαίνει ένας επιβάτης της συγκεκριμένης πτήσης κάθε 20 λεπτά. Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τζουλιάν Μουρ κ.ά.

Περιπέτεια φαντασίας

Η περιπέτεια φαντασίας «Το χρονικό της Νάρνια: Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα» μεταδίδεται απόψε από το Open (21.00). Τέσσερα παιδιά ταξιδεύουν μέσω μιας ντουλάπας στη Νάρνια και μαθαίνουν το πεπρωμένο τους: να την απελευθερώσουν, υπό την καθοδήγηση ενός λιονταριού με το όνομα Αλσαν, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια κακιά βασίλισσα – μάγισσα, η οποία θέλει να επιβάλει αιώνιο ψύχος. Η σκηνοθεσία είναι του Αντριου Ανταμσον και πρωταγωνιστούν οι Τίλντα Σουίντον, Τζέιμς Μακαβόι και Τζόρτζια Χένλι.

Μπάντες γένους θηλυκού

Το ντοκιμαντέρ «Τα κορίτσια της μπάντας», του Τζούντι Τσαϊκίν, μεταδίδεται απόψε από την ΕΡΤ2 (01.10). Αφηγείται τις οδυνηρές ιστορίες τζαζ ορχηστρών αποτελούμενων από γυναίκες και τη συναρπαστική, πρωτοποριακή διαδρομή τους, από τα τέλη της δεκαετίας του 1920 έως σήμερα. Αυτές οι απίστευτα ταλαντούχες μουσικοί υπέμειναν σεξισμό, ρατσισμό και λιγοστές ευκαιρίες επί δεκαετίες, ενώ συνεχίζουν μέχρι σήμερα να επιμένουν, να εμπνέουν και να αναδεικνύουν τη δυναμική τους σε έναν χώρο που ποτέ δεν τις αποδέχθηκε ισότιμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή