Τηλεοπτικές προτάσεις

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο μυστήριο

Το 1947, ο 93χρονος πλέον Σέρλοκ Χολμς (Iαν Μακέλεν) επιστρέφει στο απομακρυσμένο παραθαλάσσιο σπίτι του, μετά ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, για να περάσει το τέλος των ημερών του ασχολούμενος με τη μελισσοκομία. Καθώς η μνήμη του έχει αρχίσει να τον εγκαταλείπει, ο ντετέκτιβ προσπαθεί να θυμηθεί και να διαλευκάνει την τελευταία του υπόθεση, η οποία έμεινε άλυτη, οδηγώντας τον στην παραίτηση. Το δράμα μυστηρίου «Ο κύριος Χολμς», σε σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον, μεταδίδεται απόψε από την ΕΡΤ2 (23.00).

Στη βοή της Νέας Υόρκης

«Ο υπέροχος Γκάτσμπι», του Μπαζ Λούρμαν, μεταδίδεται απόψε από το Open. Ο επίδοξος συγγραφέα Νικ Κάραγουεϊ φεύγει από τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για να μεταβεί στη Νέα Υόρκη. Είναι άνοιξη του 1922, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τα χαλαρά ήθη, τη θορυβώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και την ακμή του χρηματιστηρίου. Ο Νικ θα βρεθεί δίπλα στον μυστηριώδη και κοσμικό εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπι. Με τους Λεονάρντο ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Ισλα Φίσερ, Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Φεστιβαλικός Αλμοδόβαρ

Το τελευταίο φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Πόνος και δόξα», μεταδίδεται απόψε από το Novacinema2 HD (22.00). Ηταν υποψήφιο για Οσκαρ και Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, καθώς και Α΄ ανδρικού ρόλου (για τον Αντόνιο Μπαντέρας), υποψήφιο για BAFTA καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, αλλά και για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών. Σε δημιουργικό τέλμα και με τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν, ένας σκηνοθέτης θυμάται σημαντικές στιγμές της ζωής του. Παίζουν, επίσης, Πενέλοπε Κρουζ, Ασίερ Ετσεαντία, Λεονάρντο Σμπαράλια.

Επικίνδυνες γυναίκες

Ορισμένες γυναίκες έχουν μεγάλη αδυναμία σε άνδρες μικρότερης ηλικίας. Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Deadly women» (00.15, ΣΚΑΪ) παρακολουθούμε τη ζήλια και το πάθος να οδηγούν σε αποτρόπαιες πράξεις. Το 2001, μια 39χρονη Καναδή ακολούθησε τον 26χρονο εραστή της στις ΗΠΑ, για να τον σκοτώσει όταν εκείνος της ζήτησε να χωρίσουν. Το 2002, στην Αλαμπάμα, μια ανύπαντρη μητέρα 30 ετών συνήψε σχέση με έναν νεαρό άνδρα 19 ετών και ύστερα από ένα έντονο μεταξύ τους επεισόδιο, τον πυροβόλησε θανάσιμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή