Η ασφάλεια της οικειότητας στις καλοκαιρινές διακοπές

Η ασφάλεια της οικειότητας στις καλοκαιρινές διακοπές

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πού θα πάτε φέτος διακοπές;». Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι αυθόρμητα και ομόφωνα, λες και ήμασταν συνεννοημένοι από καιρό. Μετρήσαμε τις μέρες αντίστροφα, πήραμε παρουσίες, δεν θα έλειπε κανείς.

Η παρέα που καθόρισε τα ανέμελα παιδικά καλοκαίρια μας θα βρισκόταν για πρώτη φορά σε πλήρη απαρτία 20 χρόνια μετά, στο μέρος όπου γνωρίστηκε και «έδεσε». Ανανεωμένη και με προσθήκες στη σύνθεση: και οι πέντε μας έχουμε αποκτήσει πια τα δικά μας παιδιά, ένα μωσαϊκό ηλικιών από μηνών έως προεφηβεία. Θα σμίγαμε οικογενειακώς σε μια συνάντηση που σκαρώναμε κάθε χρόνο, αλλά μέχρι τις εβδομάδες της καραντίνας δεν είχαμε καταφέρει να οργανώσουμε όπως έπρεπε.

 

Και να ‘μαστε τώρα εδώ. Στην αγαπημένη μας παραλία στο Σούνιο, να φτιάχνουμε κάστρα στην άμμο με τα πιτσιρίκια, να «ψαρεύουμε» κοντά στα βράχια πεταλίδες και αχινούς, να βουτάμε στο νερό ξανά και ξανά μικροί και μεγάλοι, να βάζουμε ένα βότσαλο για σελιδοδείκτη στο βιβλίο που διαβάζουμε κλεφτά κάτω από την ομπρέλα. Να μη χορταίνουμε ελληνικό καλοκαίρι. Το δικό μας καλοκαίρι στο δικό μας happy place, στην αμμουδιά των παιδικών μας χρόνων που μας έμαθε τι θα πει καλοκαίρι, χορτάτοι από εικόνες και εμπειρίες, γεμάτοι και πλήρεις από την ασφάλεια που προσφέρει η οικειότητα. Στα ρηχά νερά που κάναμε τις πρώτες μας απλωτές, εκεί όπου αποχωριστήκαμε μπρατσάκια και σωσίβια και αναμετρηθήκαμε στα πιο απίθανα μακροβούτια, χαζεύουμε τώρα τις κόρες και τους γιους μας να ακολουθούν τα χνάρια μας, φέρνοντάς τα στα δικά τους μέτρα. Χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε μαζί με τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα. Κι όταν ο ήλιος πυρώνει, δίνουμε το σύνθημα για διάλειμμα κάτω από τον παχύ ίσκιο των δέντρων, στήνοντας αυτοσχέδια πικ νικ με ό,τι έχουμε πρόχειρο στις φορτωμένες από παιδικά αξεσουάρ τσάντες μας.

Η ασφάλεια της οικειότητας στις καλοκαιρινές διακοπές-1

Ώρα για πρόποση. Για μοίρασμα και ευχές. Το φορητό ψυγειάκι παραλίας ανοίγει -μια δροσερή μπύρα ΑΛΦΑ για τον καθένα: «Ας πιούμε στα ωραία που έρχονται». «Στην ανεμελιά και την ελευθερία μας». «Στα αξέχαστα καλοκαίρια που προηγήθηκαν και στα ακόμα πιο όμορφα που μας περιμένουν». «Στις στιγμές που ζούμε τώρα και θα μας συντροφεύουν για πάντα». «Σε αυτά που ονειρευόμαστε και θέλουμε να τα κάνουμε να συμβούν». Είμαστε όλοι μαζί και φέτος, περισσότερο από ποτέ, αυτό είναι που μετράει.

«Στην υγειά μας. Στις στιγμές μας.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή