Περιπέτειες για εφήβους και… αθάνατους πολεμιστές

Περιπέτειες για εφήβους και… αθάνατους πολεμιστές

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαιρινές νύχτες

ΔΡΑΜΑ (2017)

Σκηνοθεσία: Ελάιζα Μπάινουμ

Ερμηνείες: Τιμοτέ Σαλαμέ,

Μάικα Μονρό, Αλεξ Ρο

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε το γεμάτο καλοκαίρι και εφηβικές ορμόνες ντεμπούτο του Ελάιζα Μπάινουμ, με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο νεαρός Ντάνιελ έχει μόλις τελειώσει το λύκειο και παραθερίζει στο σπίτι της θείας του, σε μια λουτρόπολη της Πολιτείας της Μασαχουσέτης. Ελαφρώς χαμένος και με τα δικά του προβλήματα στο μυαλό, θα «κολλήσει» τελικά με τον Χάντερ, τον «νταή» της περιοχής, ο οποίος βγάζει χρήματα πουλώντας μαριχουάνα στους τουρίστες. Σύντομα, οι δυο τους θα γίνουν επιτυχημένοι συνέταιροι, όμως τα πάντα περιπλέκονται όταν ο Ντάνιελ ερωτεύεται την κούκλα αδελφή του Χάντερ. Θερμοκρασίες που όλο και αυξάνονται –κυριολεκτικά και μεταφορικά–, ναρκωτικά, καυτά γυναικεία σορτσάκια, εφηβική απερισκεψία και αρκετά ακόμη… ναρκωτικά: αυτό είναι το σκηνικό ενός φιλμ σίγουρα ατμοσφαιρικού, δίχως πάντως να ξεχωρίζει ιδιαίτερα από τα υπόλοιπα του είδους. Ο Τιμοτέ Σαλαμέ («Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου») είναι εξαιρετικός ισορροπώντας ανάμεσα στη διαρκή νευρικότητα και το απόλυτο κουλ – άλλωστε εδώ το πρόβλημα είναι πως έχει να τα βγάλει πέρα με το «κακό» κορίτσι (Μάικα Μονρό) και όχι με τη συνηθισμένη πριγκίπισσα του παραμυθιού. Καθώς η δράση κορυφώνεται προς το τέλος, μια γιγάντια καταιγίδα, εμφανώς συμβολική, έρχεται να σφραγίσει αυτό το παλαβό καλοκαίρι.

Περιπέτειες για εφήβους και… αθάνατους πολεμιστές-1

Η Σαρλίζ Θέρον πρωταγωνιστεί στο «The Old Guard» του Netflix.

The Old Guard ★★★

ΔΡΑΣΗΣ (2020)

Σκηνοθεσία: Τζίνα Πρινς-Μπάιθγουντ

Ερμηνείες: Σαρλίζ Θέρον, Ματίας

Σόνερτς, Λούκα Μαρινέλι

Μία από τις αρτιότερες ταινίες δράσης που μας έχει σερβίρει τον τελευταίο καιρό το Netflix είναι όντως τέτοια χάρη στην καταλυτική παρουσία της Σαρλίζ Θέρον. Η χολιγουντιανή σταρ, που έχει αποδείξει ξανά στο παρελθόν ότι μπορεί να γίνει εξαιρετική action hero, υποδύεται εδώ την Ανδρομάχη, μια αθάνατη πολεμίστρια, επικεφαλής μιας εξίσου αθάνατης ομάδας επιλέκτων, οι οποίοι ταξιδεύουν στους αιώνες βάζοντας σε τάξη, με τα όπλα εννοείται, τα στραβά του κόσμου. Μέχρι που στη σύγχρονη εποχή ένας αδίστακτος φαρμακοβιομήχανος έχει τη φαεινή ιδέα να τους αξιοποιήσει ως πειραματόζωα προκειμένου να ξεκλειδώσει τα μυστικά του μοναδικού χαρίσματός τους.

Βασισμένο σε χαρακτήρες κόμικ, το φιλμ ισορροπεί ανάμεσα στην καθαρή δράση –αρκούντως καλογυρισμένη– και σε επιμέρους σχόλια που έχουν να κάνουν με το καθήκον, τον θάνατο, ακόμα και την αγάπη, η οποία μάλιστα, πρωτοτυπώντας για ταινία του είδους, είναι εδώ απροκάλυπτα ομοφυλοφιλική. Προσεγμένοι δε είναι και οι δεύτεροι χαρακτήρες, ερμηνευμένοι από Ευρωπαίους ηθοποιούς όπως ο Ματίας Σόνερτς και ο βραβευμένος στη Βενετία Λούκα Μαρινέλι. Σε κάθε περίπτωση, το τελικό κοκτέιλ εγγυάται ένα ξέγνοιαστο δίωρο, σαφώς ανώτερο από τα περισσότερα παρόμοια που θα βρει κανείς στη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή