Περίπλοκες σχέσεις, από την Ελλάδα έως τη Νέα Υόρκη

Περίπλοκες σχέσεις, από την Ελλάδα έως τη Νέα Υόρκη

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οντως φιλιούνται;

ΚΟΜΕΝΤΙ (2017)

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κορρές

Ερμηνείες: Ηρώ Μπέζου,

Θανάσης Πετρόπουλος,

Αλέξανδρος Βούλγαρης

Από την πλατφόρμα του Cinobo αυτή την εβδομάδα επιλέγουμε ένα πολύ ενδιαφέρον όσο και σπάνιο για να βρει κανείς, ελληνικό φιλμ της σχετικά πρόσφατης παραγωγής. Το «Οντως φιλιούνται;», ντεμπούτο στις μεγάλου μήκους για τον Γιάννη Κορρέ, είναι μεν γυρισμένο με ελάχιστα μέσα, διαθέτει ωστόσο φρεσκάδα και ηλεκτρισμό ανάλογο με το όμορφο «Αφτερλώβ» του Στέργιου Πάσχου. Η πρωταγωνίστρια μάλιστα του τελευταίου, Ηρώ Μπέζου, παίζει και εδώ ως ήμισυ ενός ακόμα παράξενου ζευγαριού (μαζί με τον Θανάση Πετρόπουλο), το οποίο περνά μια νύχτα κουβέντας-ψυχανάλυσης με τον τοπικό προμηθευτή… «χόρτου».

Εκείνος νιώθει πως είναι υπερβολικά κουλ για αυτόν τον κόσμο· εκείνη πως ο κόσμος δεν είναι αρκετά μεγάλος για να τη χωρέσει. Και οι δύο είναι μέλη μιας γενιάς (των σχεδόν 30), η οποία ψάχνει ακόμα να βρει ταυτότητα και σκοπό στη ζωή της. Ο διάλογος των τριών τους, που μοιάζει με χειμαρρώδη αυτοσχεδιασμό, διακόπτεται από διαλεγμένα φλάσμπακ, από τα οποία κορυφαίο είναι ένα ξεκαρδιστικό στιγμιότυπο με τον The Boy (Αλέξανδρο Βούλγαρη) στον ρόλο ενός ανεκδιήγητου κλέφτη.

Εσύ

ΔΡΑΜΑ (2018)

Δημιουργός: Σέρα Γκέιμπλ,

Γκρεγκ Μπερλάντι

Ερμηνείες: Πεν Μπάντγκλεϊ,

Αμπιρ Τσίλντερς, Βικτόρια Πετρέντι

Από το Netflix επιλέγουμε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών, η οποία βρίσκεται πια στον τρίτο κύκλο της, συνεχίζοντας να γίνεται καλύτερη. Οι σκοτεινοί ήρωες είναι πάντα ιδιαίτερα γοητευτικοί στις τηλεοπτικές σειρές κι όταν αυτοί συνδυάζονται με το ερωτικό δράμα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Ενας τέτοιος είναι ο Τζο, ένας νέος ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου, φαινομενικά γλυκός και πολύ καλλιεργημένος, ο οποίος ωστόσο έχει και μερικές λιγότερο… ρομαντικές πλευρές. Καθώς γνωρίζει και ερωτεύεται την Μπεκ, μια ανερχόμενη νεαρή συγγραφέα, αυτές θα έρθουν στην επιφάνεια με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Τοποθετημένη στη Νέα Υόρκη της σύγχρονης κουλτούρας και των ελευθεριών, η σειρά έχει για πρωταγωνιστή της έναν παράξενο νέο άνδρα με τις δικές του εμμονές, ερμηνευμένο ιδανικά από τον στυλάτο Πεν Μπάντγκλεϊ. Η τουλάχιστον συζητήσιμη, ως προς την υγεία της, σχέση του με τις γυναίκες –στους επόμενους κύκλους βλέπουμε νέες συμπρωταγωνίστριες– αποτελεί τον πυρήνα μιας σειράς, η οποία ωστόσο ασχολείται γενικότερα με τον λαβύρινθο των σύγχρονων ερωτικών σχέσεων. Από τη συνεύρεση-ντελίβερι του Tinder και τον ρόλο των σόσιαλ μίντια συνολικά, μέχρι την κακοποίηση, την εξάρτηση, τον ρομαντισμό που χάνεται κ.ο.κ., το «Εσύ» δημιουργεί έναν εύστοχο και μαζί διασκεδαστικό καμβά που κάνει τα επεισόδια να περνούν απνευστί. Ο επόμενος –και πιθανότατα τελευταίος– κύκλος αναμένεται μέσα στο 2021.Ψ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή