Στην Κέρκυρα με «42 C»

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα στην Κέρκυρα τα γυρίσματα της νέας σειράς μυθοπλασίας της Cosmote TV με τίτλο «42 C». Πρόκειται για τη δεύτερη σειρά της συνδρομητικής πλατφόρμας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει το βάρος της στην παραγωγή πρωτότυπου ελληνικού περιεχομένου μυθοπλασίας, αρχής γενομένης με το σίριαλ «Ετερος εγώ», η πρώτη σεζόν του οποίου προβλήθηκε τo περυσινό καλοκαίρι – πριν από λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου επεισοδίων με τίτλο «Ετερος εγώ – Κάθαρσις», που θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2020.

Το «42 C» είναι ένα ερωτικό – ψυχολογικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στο νησί του Ιονίου και αποτελείται από οκτώ επεισόδια. Το κουβάρι της πλοκής αρχίζει να ξετυλίγεται όταν η νεαρή Λένα (την υποδύεται η Ναταλία Σουίφτ) επιστρέφει στην Κέρκυρα, έξι χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, και περιπλέκεται όταν στην ίδια τοποθεσία όπου είχε εντοπιστεί η σορός της βρίσκεται νεκρή και η έφηβη αδελφή της. Η σύμπτωση δεν μοιάζει αθώα και η Λένα ξεκινά μια προσπάθεια να ανακαλύψει την αλήθεια.

Σύμμαχοι ή εχθροί;

Ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τους θανάτους των αγαπημένων της; Πόσο αθώες είναι οι δύο αδελφές της μητέρας της (στους ρόλους εμφανίζονται η Κατερίνα Λέχου και η Εμιλυ Κολιανδρή) αλλά και ο πατριός της (τον υποδύεται ο Αλέξανδρος Λογοθετίδης); Είναι οι δικοί της άνθρωποι σύμμαχοι ή εχθροί της; Η μοίρα ή μήπως κάποιοι άλλοι ενορχήστρωσαν την οικογενειακή τραγωδία; Μήπως κινδυνεύει και η δική της ζωή; Η έρευνά της θα τη φέρει αντιμέτωπη με καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά και θα την επανενώσει με τον εφηβικό της έρωτα.

Στην Κέρκυρα με «42 C»-1

Η σειρά γυρίζεται υπό άκρα μυστικότητα και αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η υγειονομική κρίση.

Τα γυρίσματα στο Νησί των Φαιάκων συνεχίζονται προς το παρόν απρόσκοπτα, αν και υπό άκρα μυστικότητα και αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η υγειονομική κρίση. Ολοι οι συντελεστές αναχώρησαν από την Αθήνα έχοντας υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού και στόχος είναι να μείνει η δημιουργική ομάδα εκτός των ραντάρ των νησιωτών και των επισκεπτών, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον ιό.

Ηθοποιοί και τεχνικοί χρησιμοποιούν προστατευτικά μέσα εκτός κάμερας και έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις επαφές και την κίνησή τους εκτός του ξενοδοχείου όπου διαμένουν, ώστε να ολοκληρωθούν χωρίς απρόοπτα τα γυρίσματα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα παραμείνουν στην Κέρκυρα έως τα τέλη Αυγούστου. Το φθινόπωρο θα κινηματογραφηθούν σκηνές της σειράς και σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Ταλαντούχο καστ

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται επίσης, ο Χρήστος Λούλης (υποδύεται έναν αστυνομικό), ο Theo Alexander, ο Ιβάν Σβιτάιλο και η Μπέτυ Αποστόλου. Το καστ πλαισιώνεται από μία ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών, όπως ο Κώστας Νικούλι (ο νεαρός ηθοποιός έχει ήδη λάβει βραβείο

Α΄ ανδρικού ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου) και η Μαρία-Θαλασσινή Μποσταντζόγλου.

Τη σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει ο βραβευμένος Γιώργος Παπαβασιλείου («Slave», «Der Bergdoktor», «The storm tide», «Special unit»), τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Γιάννης Δρακουλαράκος («Ευτυχία», «Ενας άλλος κόσμος», «Το ταγκό των Χριστουγέννων») και το σενάριο είναι του Σέργιου Κωνσταντινίδη και της Κάλλιας Παπαδάκη. Δημιουργός της σειράς είναι η παραγωγός Ναταλύ Δούκα («Ευτυχία», «Ταμάμ») και την εκτέλεση της παραγωγής έχει αναλάβει η Tanweer Productions.

Η τηλεοπτική πρεμιέρα του «42 C» προγραμματίζεται για το 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή