Από την «υπόγεια» Ρώμη στην εξωτική Αυστραλία

Από την «υπόγεια» Ρώμη στην εξωτική Αυστραλία

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Suburra: υπόγεια πόλη ★★★½

ΘΡΙΛΕΡ (2015)

Σκηνοθεσία: Στέφανο Σολίμα

Ερμηνείες: Πιερφρανσέσκο Φαβίνο, Ελιο Τζερμάνο

Από την πλατφόρμα του Cinobo διαλέγουμε ένα από τα κορυφαία μαφιόζικα θρίλερ των τελευταίων ετών, το οποίο μας μεταφέρει βαθιά στον υπόκοσμο της Αιώνιας Πόλης. Ο «σαμουράι», ένας βετεράνος γκάνγκστερ, φέρνει σε συνεννόηση όλες τις ντόπιες φαμίλιες της μαφίας προκειμένου να μετατρέψει μια παραλιακή κωμόπολη κοντά στη Ρώμη σε ιταλικό Λας Βέγκας. Αρωγός του είναι ένας διεφθαρμένος πολιτικός, με αδυναμία στις νεαρές πόρνες και στα ναρκωτικά, ο οποίος έχει ισχυρές «πλάτες» και μέσα στο Βατικανό. Το σχέδιο πάει πρίμα, μέχρι που τα «αφεντικά» ξαναθυμούνται τις διαφορές τους και ξεκινούν έναν άγριο πόλεμο, απειλώντας να κάνουν στάχτη το όνειρο του «σαμουράι».

Η Suburra ήταν γειτονιά της αρχαίας Ρώμης, έδρα του υποκόσμου της εποχής, γεμάτη καταγώγια και οίκους ανοχής. Η σύγχρονη Suburra του Σολίμα, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και το τηλεοπτικό «Gomorrah», είναι η ίδια η Ιταλία. Μια κοινωνία σε σήψη, όπου όλες οι αξίες φτάνουν ακριβώς στο ύψος των κερδών που μπορούν να αποφέρουν – ακόμη και η βροχή που πέφτει αδιάκοπα αδυνατεί να την καθαρίσει.

Φυσικά και πρόκειται για αλληγορία· δεν είναι δα η σύγχρονη Ρώμη εφάμιλλη της εποχής του Καλιγούλα, παραμένει ωστόσο απολαυστικός ο τρόπος που το φιλμ θίγει πολύ πραγματικά ζητήματα.

Tidelands

ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (2018)

Δημιουργός: Στίβεν Εργουιν,

Νέιθαν Μέιφιλντ

Ερμηνείες: Σαρλότ Μπεστ,

Μάρκο Πιγκόσι, Ελσα Πατακί

Η αυστραλιανή μίνι σειρά του Netflix συνδυάζει το αστυνομικό μυστήριο με την επιστημονική φαντασία σε ένα γοητευτικό πακέτο, από αυτά που μας έρχονται κατά καιρούς από τους… αντίποδες. Η νεαρή Καλ αποφυλακίζεται μετά 10 χρόνια και επιστρέφει στο μικρό ψαροχώρι όπου μεγάλωσε. Ταυτόχρονα το πτώμα ενός άνδρα εμφανίζεται στην παραλία, πυροδοτώντας εξελίξεις στην τοπική κοινωνία· η τελευταία κρύβει τα δικά της μυστικά, με πρώτο αυτό ενός γειτονικού κοινόβιου, όπου μια παράξενη ομάδα ανθρώπων με υπερφυσικά χαρίσματα ζει με τους δικούς της κανόνες.

Τα επτά επεισόδια της σειράς μπλέκουν το κλασικό θρίλερ της μικρής κοινωνίας με τους μύθους της θάλασσας που είναι τόσο δημοφιλείς σε μέρη όπως η Αυστραλία.

Η (πανέμορφη) Σαρλότ Μπεστ πρωταγωνιστεί, στον ρόλο μιας κοπέλας με τσαγανό, η οποία ωστόσο προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, σε ένα περιβάλλον με ελάχιστους συμμάχους, ενώ ταυτόχρονα αναζητεί την ίδια της την ταυτότητα.

Γύρω της αναπτύσσονται αρκετοί ενδιαφέροντες χαρακτήρες, με πρώτη την αινιγματική «βασίλισσα» των Ταϊντλάντερς (έτσι λέγονται οι κάτοικοι του κοινόβιου), αλλά και το μοναδικό τοπίο της Ωκεανίας, που προσθέτει εξωτισμό και παραπάνω μυστήριο στο σύνολο.

Από την «υπόγεια» Ρώμη στην εξωτική Αυστραλία-1

«Suburra: υπόγεια πόλη» (πάνω) και «Tidelands» (κάτω), σε Cinobo και Netflix αντίστοιχα, δύο επιλογές που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή