Ατμοσφαιρική ιστορία τρόμου στην εξοχική Αγγλία

Ατμοσφαιρική ιστορία τρόμου στην εξοχική Αγγλία

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δαίμονες της έπαυλης Μπλάι
ΤΡΟΜΟΥ (2020)
Δημιουργός: Μάικ Φλάναγκαν
Ερμηνείες: Βικτόρια Πεντρέντι, 
Χένρι Τόμας, Ολιβερ Τζάκσον-Κοέν

Ο δημιουργός του επιτυχημένου «Οι δαίμονες του Χιλ Χάουζ», Μάικ Φλάναγκαν, επανέρχεται στην πλατφόρμα του Netflix για μία ακόμη ιστορία τρόμου, με καινούργιους πρωταγωνιστές αλλά παρόμοια ατμόσφαιρα και ιδέες. 

Πρωταγωνίστρια εδώ είναι η Ντάνι, μια νεαρή Αμερικανίδα, η οποία πιάνει δουλειά σαν εσωτερική δασκάλα-γκουβερνάντα σε ένα παλιό αρχοντικό, κάπου στην εξοχική Αγγλία. Αποστολή της είναι η φροντίδα των δύο ορφανών παιδιών, οκτώ και δέκα ετών, που έμειναν πίσω μετά τον τραγικό θάνατο των γονιών τους. Καθώς οι μέρες στην ειδυλλιακή εξοχή περνούν, η Ντάνι καταλαβαίνει πως το σπίτι κρύβει τα δικά του μυστικά, ενώ και τα ορφανά έχουν μερικές μάλλον αλλόκοτες συνήθειες.

Ο Φλάναγκαν καταφέρνει και εδώ να σερβίρει μερικές πολύ συνηθισμένες παραδόσεις του τρόμου (τα παιδάκια, οι κούκλες, το στοιχειωμένο σπίτι) με τρόπο γοητευτικό και ενδιαφέροντα. Χάρη στο καλογραμμένο σενάριο και στον προσεκτικό χειρισμό του μεταφυσικού στοιχείου, η σειρά υποβάλλει περισσότερο την αγωνία, παρά ποντάρει στον φθηνό τρόμο και στις αναπηδήσεις. 
Επιπλέον, εκμεταλλεύεται την πολυτέλεια της διάρκειας που έχει σε σχέση με ένα κινηματογραφικό θρίλερ, προκειμένου να αναπτύξει το υπόβαθρο των ηρώων της –με αρκετά φλας μπακ– και να δώσει έτσι έξτρα πτυχές στο σύνολο της ιστορίας.

 

Ατμοσφαιρική ιστορία τρόμου στην εξοχική Αγγλία-1
Ο Γιάκομπ Σέντεργκρεν πρωταγωνιστεί στην ταινία «Ο ένοχος», που προβάλλεται στο Cinobo.

Ο ένοχος ★★★
ΘΡΙΛΕΡ (2018)
Σκηνοθεσία: Γκούσταβ Μέλερ
Ερμηνείες: Γιάκομπ Σέντεργκρεν, Τζέσικα Ντίνεϊτζ

Από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Cinobo, η οποία συνεχίζει να τροφοδοτεί με ποιοτικές ταινίες τις οθόνες μας, επιλέγουμε ένα φιλμ που έκανε εντύπωση –και αρκετά εισιτήρια, τηρουμένων των αναλογιών– στις ελληνικές αίθουσες προ δύο ετών. Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Δανό Γκούσταβ Μέλερ, ο οποίος εντυπωσιάζει με ένα μινιμαλιστικό αστυνομικό θρίλερ, το οποίο διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου στο τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης. 

Εκεί ο αστυνομικός Ασγκερ Χολντ, στο μέσο μιας μάλλον βαρετής βάρδιας, δέχεται το απεγνωσμένο τηλεφώνημα μιας γυναίκας η οποία ισχυρίζεται πως έχει απαχθεί. Η άμεση συνακόλουθη έρευνα του Ασγκερ θα αποκαλύψει τελικά μια τραγική ιστορία, που θα φέρει στο προσκήνιο και τα δικά του ψυχολογικά τραύματα. 

Το φιλμ του Μέλερ, που σάρωσε τα φεστιβαλικά βραβεία κοινού, ακολουθεί τα χνάρια τού «Σε λάθος χρόνο» του Στίβεν Νάιτ, αφήνοντας τον θεατή να πλάσει με τη φαντασία του τις εικόνες ενός συναρπαστικού θρίλερ. Γίνεται δε με τέτοιον τρόπο όλο αυτό, που δεν χάνει ποτέ τον ρυθμό και το ενδιαφέρον του. Αντιθέτως, η (σκάρτη) μιάμιση ώρα της διάρκειάς του περνάει απνευστί, με τον θεατή να φτάνει, μέσα και από κάποιες μάλλον αναπόφευκτες ευκολίες, στο ανατρεπτικό φινάλε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή