Ακαδημία νεαρών μάγων στα βήματα του «Χάρι Πότερ»

Ακαδημία νεαρών μάγων στα βήματα του «Χάρι Πότερ»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Fate: The Winx Saga
ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (2021)
Δημιουργός: Μπράιαν Γιανγκ
Ερμηνείες: Αμπιγκεϊλ Κάουεν, 
Πρίσιους Μουστάφα, Ντάνι Γκρίφιν
 
Κατευθείαν από την κατηγορία της «ένοχης απόλαυσης», αυτή η καινούργια μίνι σειρά του Netflix σκαρφάλωσε αμέσως στο Νο 1 των δημοφιλών της διαδικτυακής πλατφόρμας, χάρη στον ακαταμάχητο συνδυασμό μαγείας και εφηβικού δράματος. Κι αν όλα αυτά ακούγονται λίγο σαν «Χάρι Πότερ», είναι επειδή περί αυτού πρόκειται, τουλάχιστον σε μια ελαφρώς πιο σκοτεινή εκδοχή. Η νεαρή Μπλουμ φτάνει στο καινούργιο σχολείο της, την Ακαδημία Αλφια, η οποία εκπαιδεύει νεαρούς μάγους και μάγισσες –εδώ τις λένε νεράιδες–, και μπαίνει κυριολεκτικά σε έναν άλλο κόσμο.
Εκεί θα μάθει να τιθασεύει τις υπερφυσικές της δυνάμεις, θα κάνει σπουδαίες φιλίες, θα ερωτευθεί και φυσικά θα αντιμετωπίσει μεγάλους κινδύνους που απειλούν τόσο τη σχολή όσο και τη μυστική κοινότητα των μάγων συνολικά. Ο μεσαιωνικός αέρας του ήρωα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αντικαθίσταται εδώ από μια πολύ πιο σύγχρονη ατμόσφαιρα, με τους μαθητές να συγκεντρώνονται εξίσου σε ξόρκια αλλά και στις οθόνες των smartphone. Οι σεναριακές τρύπες και οι ευκολίες είναι ευδιάκριτες, συχνά και κωμικές, ωστόσο το σύνολο παραμένει γοητευτικό και τα μόλις έξι επεισόδια κυλούν απνευστί. 

Ενα όμορφο αγόρι ★★★
ΔΡΑΜΑ (2018)
Σκηνοθεσία: Φέλιξ βαν Γκρόνιχεν
Ερμηνείες: Στιβ Καρέλ, 
Τιμοτέ Σαλαμέ, Μόρα Τίρνι
 
Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε μια όμορφη ιστορία πατέρα – γιου, οι οποίοι βρέθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της εξάρτησης, βασισμένη στα δικά τους αυτοβιογραφικά συγγραφικά πονήματα. Ο νεαρός Νικ (Τιμοτέ Σαλαμέ), δημιουργικός αλλά και ανήσυχος, πειραματίζεται με διάφορες ουσίες, ώσπου βρίσκεται τελικά βυθισμένος στην πολύ επικίνδυνη μεθαμφεταμίνη. Ο πατέρας του (Στιβ Καρέλ), που τον υπεραγαπά, κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει, με τους δυο τους να περνούν από διάφορα στάδια αισιοδοξίας αλλά και τρόμου, στην πορεία.
Δύο πολύ καλοί ηθοποιοί –ο Τιμοτέ Σαλαμέ απέσπασε και τη σχετική υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα– αρκούν για να ζωντανέψουν ένα μάλλον σχηματικό σενάριο και να δημιουργήσουν εντέλει γνήσια συγκίνηση. Το επίπονο ταξίδι της απεξάρτησης, μαζί με την ελπίδα της επιτυχίας και την απογοήτευση της υποτροπής, παρουσιάζεται εδώ με λεπτομέρειες και σε προσωπικό τόνο, από ανθρώπους με ιδία εμπειρία. Από την άλλη, μεγάλη σημασία δίνεται και στον ρόλο της οικογένειας. Εχοντας μια νέα σύζυγο και παιδιά από τον δεύτερο γάμο του, ο Ντέιβιντ είναι πάντα εκεί για να φροντίσει τον πρώτο του γιο, αν και αυτό μπορεί να προκαλέσει και τους ανάλογους τριγμούς. Ο δικός του Γολγοθάς είναι απολύτως παράλληλος με του Νικ και αυτό είναι σε κάθε περίπτωση καθοριστικό.

Ακαδημία νεαρών μάγων στα βήματα του «Χάρι Πότερ»-1
O Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Ενα όμορφο αγόρι» που είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή