Το μπάσκετ και το αμερικανικό όνειρο

Το μπάσκετ και το αμερικανικό όνειρο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Last Chance U: Basketball
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (2021)
Δημιουργός: Ανταμ Λίμποβιτς
Εμφανίζονται: Τζον Μόσλι,
Ντεσόν Χάιλερ, Τζο Χάμπτον 

Η διάσημη σειρά ντοκιμαντέρ, η οποία συγκεντρώνει την προσοχή της στον απέραντο κόσμο του αμερικανικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, φθάνει στο Netflix με την πιο πρόσφατη παραγωγή της. Τα οκτώ ωριαία επεισόδια που παρακολουθούμε είναι αφιερωμένα στο μπάσκετ και συγκεκριμένα στην ομάδα του δημόσιου κολεγίου (Community College) του Ανατολικού Λος Αντζελες. Εκεί, ένα ετερόκλητο σύνολο παιδιών, τα περισσότερα από τα οποία έχουν μεγαλώσει μέσα σε σκληρές συνθήκες, βρίσκονται υπό τις οδηγίες του Τζον Μόσλι, ενός παθιασμένου προπονητή-δασκάλου, που έχει βάλει σκοπό να τους κάνει πρωταθλητές της περιφέρειας.

Ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του αθλητισμού βρίσκεται εδώ ξεκάθαρα στο επίκεντρο, μέσα από ένα σπορ που ισορροπεί ίσως όσο κανένα άλλο ανάμεσα στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και στην ατομική βελτίωση, τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο, εκείνων που το εξασκούν. 
Πέρα από την πορεία της ομάδας εντός των γραμμών του γηπέδου, η οποία περιλαμβάνει συναρπαστικούς αγώνες και εντυπωσιακές φάσεις, παρακολουθούμε ακόμη τους πρωταγωνιστές της εκτός αυτού: τον προπονητή, που κάνει επιπλέον δύο δουλειές για να συμπληρώσει το εισόδημά του, νεαρούς παίκτες που χύνουν τόνους ιδρώτα και ονειρεύονται μια μέρα να φθάσουν στο μαγικό NBA και άλλους, για τους οποίους το μπάσκετ αποτελεί ευεργετική διέξοδο ώστε να κρατηθούν μακριά από τα κάγκελα της φυλακής.
 
Η ενοχή του Κένεντι 
(Chappaquiddick) ★★★
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΡΑΜΑ (2017)
Σκηνοθεσία: Τζον Κάραν
Ερμηνείες: Τζέισον Κλαρκ,
Κέιτ Μάρα, Εντ Χελμς 

Από την πλατφόρμα του Ertflix επιλέγουμε μια πολιτική –αλλά και ανθρώπινη– βιογραφία του Τεντ Κένεντι, του νεότερου αδελφού της διάσημης οικογένειας. Είναι το 1969 και ο Νιλ Αρμστρονγκ ετοιμάζεται να πατήσει στη Σελήνη. Την ίδια μέρα, ο Τεντ (Τζέισον Κλαρκ) βρίσκεται μαζί με φίλους σε ένα παραλίμνιο θέρετρο, όταν ένα τραγικό δυστύχημα συμβαίνει· μια νέα κοπέλα χάνει τη ζωή της κι εκείνος είναι ο οδηγός. Από την επομένη το πρωί ξεκινά μια περίπλοκη προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος, ενώ οι ελπίδες για τον Λευκό Οίκο ξεθωριάζουν.

Το φιλμ λειτουργεί ως βραδυφλεγές θρίλερ, με έναν τόνο μυστηρίου και την απαραίτητη πολιτική γαρνιτούρα να το συνοδεύουν. Ο Τζέισον Κλαρκ («Zero Dark Thirty») ερμηνεύει με τη δέουσα νευρικότητα τον πελαγωμένο Κένεντι, ο οποίος αρχικά πασχίζει να βγάλει από πάνω του την ευθύνη, αλλάζοντας στη συνέχεια στάση. Το σενάριο των Τέιλορ Αλεν και Αντριου Λόγκαν, αν και κάπως επίπεδο, περιλαμβάνει αρκετές αποκαλυπτικές λεπτομέρειες σχετικά με τη σκοτεινή ιστορία, ενώ παράλληλα σκιαγραφεί το κλίμα της εποχής και τον «εθισμό» της κοινής γνώμης στον μύθο των Κένεντι.

Το μπάσκετ και το αμερικανικό όνειρο-1
Ο Τζέισον Κλαρκ πρωταγωνιστεί στο φιλμ «Η ενοχή του Κένεντι», που προβάλλεται από το Ertflix.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή