Πρόταση Netflix: Jupiter’s Legacy

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια κινηματογραφική αρένα όπου σχεδόν όλοι ψάχνουν το επόμενο υπερηρωικό μπλοκμπάστερ, οι εναλλακτικές προσεγγίσεις στο είδος κερδίζουν διαρκώς έδαφος. Αλλού παίρνουν κωμικές διαστάσεις (π.χ. «The Boys») και αλλού μπλέκονται με διαφορετικά θέματα (κοινωνικά, πολιτικά κ.ο.κ.), τυλίγοντάς τα με την κομίστικη αχλή τους. Κάτι τέτοιο επιχειρεί να κάνει και το «Jupiter’s Legacy», που συγκεντρώνει ένα στιβαρό καστ ηθοποιών, προεξάρχοντος του Τζος Ντουχάμελ, το οποίο μάλιστα ερμηνεύει κάποιους από τους χαρακτήρες σε βάθος πολλών δεκαετιών. Σε αυτό παρακολουθούμε μια γενιά βετεράνων υπερηρώων, η οποία έπειτα από σχεδόν 100 χρόνια υπεράσπισης της ανθρωπότητας, ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη στα παιδιά της. Επηρεασμένα ωστόσο από τον σύγχρονο κόσμο και τη σκληρότητά του, τα τέκνα δεν φαίνονται πολύ πρόθυμα να υιοθετήσουν τους κανόνες και τους ηθικούς κώδικες που κληρονομούν.

Χρησιμοποιώντας συνεχόμενα φλας μπακ, η σειρά μάς ταξιδεύει πίσω στο 1929, την εποχή του Κραχ στη Γουόλ Στριτ, εκεί όπου ξεκινά ο μύθος των ηρώων μας. Η πρώτη γενιά τους εμφανίζεται με στόχο την προάσπιση του δικαίου, καθορίζοντας και ένα πλαίσιο αυστηρών κανόνων με το οποίο θα πορευθεί στο εξής. Στο παρόν, ωστόσο, καθώς οι παλιοί υπερήρωες ετοιμάζονται να αποσυρθούν, μια μεγάλη απειλή θα τους φέρει προ σημαντικών διλημμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή