Ο ζωντανός θρύλος της Formula 1 αποκαλύπτεται

Ο ζωντανός θρύλος της Formula 1 αποκαλύπτεται

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σουμάχερ ★★★½
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (2021)
Σκηνοθεσία: Χανς-Μπρούνο Κάμερτονς
Εμφανίζονται: Κορίνα Σουμάχερ, Μίκα Χάκινεν, Ζαν Τοντ

Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του Netflix σχετικά με τον ζωντανό θρύλο της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, επιτέλους κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα. Αρκετοί ίσως έχουν ξεχάσει πως ο Γερμανός πρώην πιλότος είναι ακόμη στη ζωή, έπειτα από το τρομερό ατύχημα που είχε τον Δεκέμβριο του 2013, ωστόσο αυτό με το οποίο ασχολείται η ταινία είναι κυρίως το αποτύπωμα, η κληρονομιά που έχει αφήσει ο Σουμάχερ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια, όταν έτρεχε στα καρτ με μισολιωμένα λάστιχα –και φυσικά κέρδιζε– προχωράει στην απότομη άνοδό του στη Formula 1 και στη σχεδόν άμεση καταξίωση.

Σε ένα ντοκιμαντέρ με αρκετές συγκινητικές στιγμές, η πιο έντονη ίσως είναι αυτή που αναφέρεται στον θάνατο του Αϊρτον Σένα. Ως γνωστόν, ο Σουμάχερ οδηγούσε πίσω από τον Βραζιλιάνο μύθο εκείνη την αποφράδα ημέρα στην Ιμολα, κερδίζοντας μάλιστα και τον αγώνα στο τέλος της ημέρας. Φυσικά ακολούθησαν η συντριβή και το σοκ για τον χαμό του αντιπάλου του. Παρ’ όλα αυτά, εάν υπήρχε ένας άνθρωπος που μπορούσε να ξεπεράσει τα πάντα και με ατσάλινη θέληση να συνεχίσει, αυτός ήταν ο Γερμανός, επτά φορές (τελικά) παγκόσμιος πρωταθλητής. Η πορεία του από τη μικρή Μπενετόν στη Φεράρι, με την οποία γνώρισε την απόλυτη δόξα, καταγράφεται εδώ λεπτομερειακά μέσα από συνεντεύξεις σπουδαίων παραγόντων του σπορ, αντιπάλων σαν τον τρομερό Φινλανδό Μίκα Χάκινεν, αλλά και της συζύγου του Κορίνα, η οποία, ως γνωστόν, ακολουθούσε πάντα κάθε βήμα του.

Ο ζωντανός θρύλος της Formula 1 αποκαλύπτεται-1
Σκηνή από την ταινία «Το παιχνίδι με τη φωτιά», που είναι διαθέσιμη στο Ertflix.

 Το παιχνίδι με τη φωτιά ★★★★
ΔΡΑΜΑ (2018)
Σκηνοθεσία: Λι Τσανγκ Ντονγκ
Ερμηνείες: Στίβεν Γέουν, Αχ-Ιν Γιου, Γέονγκ-Σέο Γιουν

Από την πλατφόρμα του Ertflix, αυτή την εβδομάδα επιλέγουμε ένα εξαιρετικό φιλμ του δεξιοτέχνη Λι Τσανγκ Ντονγκ. Βασιζόμενος στο διήγημα «Barn Burning» του Χαρούκι Μουρακάμι, ο Κορεάτης auter δημιουργεί ένα βραδυφλεγές φιλμ που έχει στον πυρήνα του ένα ερωτικό τρίγωνο. Ο Γιονγκσού, ένας νεαρός που μόλις έχασε τη δουλειά του, πέφτει τυχαία πάνω σε μια παλιά γνωστή που έμενε κάποτε στη γειτονιά του. Μεταξύ τους αναπτύσσεται ένα σύντομο ειδύλλιο, όμως εκείνη σύντομα φεύγει για ταξίδι, αναθέτοντάς του να προσέχει τη γάτα της. 

Επιστρέφοντας θα του συστήσει τον Μπεν, έναν μυστηριώδη συνομήλικό τους, πλούσιο κατά τα φαινόμενα, ο οποίος είναι πλέον μαζί της. Ο Γιονγκσού αρνείται να τα παρατήσει και με την εμμονή του σύντομα αποκαλύπτει συνταρακτικά μυστικά. Το αργόσυρτο πρώτο μέρος της ταινίας μάς προετοιμάζει για το πιο συναρπαστικό δεύτερο, όπου η αφήγηση παίρνει τη μορφή ιδιότυπου αστυνομικού θρίλερ, με τους ήρωες να μοιάζουν ανίκανοι να ξεφύγουν από την τραγική τους μοίρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή