Winning Time: Οταν η «δυναστεία» των Λέικερς άλλαζε το ΝΒΑ

Winning Time: Οταν η «δυναστεία» των Λέικερς άλλαζε το ΝΒΑ

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε ένα θρίλερ καταστροφής, αρκετά διαφορετικό από όσα μας έχουν συνηθίσει τα χολιγουντιανά πρότυπα. Ο χαρισματικός γεωλόγος Κρίστιαν δουλεύει με την ομάδα του στα βουνά των φημισμένων φιορδ. Το Winning Time έρχεται αυτές τις μέρες από το HBO – στην Ελλάδα μέσω της Vodafone TV

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κύμα ★★★
ΘΡΙΛΕΡ (2015)
Σκηνοθεσία: Ρόαρ Ουτχάουγκ
Ερμηνείες: Κρίστοφερ Γιόνερ, Ανε Νταλ Τορπ

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε ένα θρίλερ καταστροφής, αρκετά διαφορετικό από όσα μας έχουν συνηθίσει τα χολιγουντιανά πρότυπα. Ο χαρισματικός γεωλόγος Κρίστιαν δουλεύει με την ομάδα του στα βουνά των φημισμένων φιορδ. Σύντομα, ωστόσο, θα χρειαστεί να αγωνιστεί για την επιβίωση, τόσο τη δική του όσο και της οικογένειάς του, καθώς μια τεράστια κατολίσθηση θα προκαλέσει τσουνάμι ύψους 80 μέτρων, το οποίο απειλεί να αφανίσει τη μικρή κωμόπολη όπου κατοικούν. Η παραγωγή των Νορβηγών δεν φείδεται χρημάτων, με υπέροχα πανοραμικά πλάνα και εντυπωσιακά ειδικά εφέ που βοηθούν να στηθεί το σκηνικό της αγωνίας. Οπως συμβαίνει συνήθως, κάποια από τα κλισέ του είδους κάνουν την εμφάνισή τους, δίχως πάντως να γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικά. Από την άλλη, το «κλειδί» εδώ είναι ο ιδανικός τρόπος με τον οποίο κλιμακώνεται η δράση (και η καταστροφή), χαρίζοντας τελικά στον θεατή ένα καθηλωτικό δίωρο.

Winning Time: Οταν η «δυναστεία» των Λέικερς άλλαζε το ΝΒΑ-1
Σκηνή από την ταινία «Το κύμα», που είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Winning Time
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ (2022)
Δημιουργός: Μαξ Μπόρενσταϊν, Τζιµ Χεχτ
Ερμηνείες: Τζον Σ. Ράιλι, Τζέισον Κλαρκ, Κουίνσι Αϊζέια

Μπορεί το «The Last Dance» με θέμα τον Μάικλ Τζόρνταν να έκανε θραύση προ διετίας στο Netflix, ωστόσο μια άλλη χρυσή σελίδα Ιστορίας από τον μαγικό κόσμο του NBA έρχεται αυτές τις μέρες από το HBO – στην Ελλάδα μέσω της Vodafone TV. Αυτή τη φορά μάλιστα δεν πρόκειται για ντοκιμαντέρ αλλά για (αρκετά) πιστή στα γεγονότα μυθοπλασία, η οποία αφηγείται την άνοδο της «δυναστείας» των Λος Αντζελες Λέικερς της δεκαετίας του 1980. Στο επίκεντρο βρίσκεται φυσικά ο μεγάλος αστέρας της ομάδας, «Μάτζικ» Τζόνσον, οι θρυλικοί μπασκετάνθρωποι Τζέρι Γουέστ και Πατ Ράιλι, όπως και ο νέος τότε ιδιοκτήτης, δρ Τζέρι Μπας.

Ο Τζον Σ. Ράιλι υποδύεται τον τελευταίο, καθώς εκείνος αποφασίζει να πάρει τεράστιο οικονομικό ρίσκο αποκτώντας τους προβληματικούς Λέικερς, με όραμα να τους οδηγήσει ξανά στην κορυφή. Ταυτόχρονα στην πόλη καταφθάνει το εκθαμβωτικό νέο ταλέντο του «Μάτζικ», ωστόσο οι προστριβές με τον προπονητή Τζέρι Γουέστ και άλλους παράγοντες σκοτεινιάζουν τη σεζόν πριν αυτή καν αρχίσει.

Κάπου εκεί βρισκόμαστε στα τρία επεισόδια που έχουν μέχρις στιγμής κυκλοφορήσει, σε μια σειρά η οποία, εκτός των άλλων, φέρει την υπογραφή του Ανταμ Μακέι. Ο σπουδαίος κινηματογραφιστής σκηνοθετεί το πρώτο επεισόδιο και γενικώς «επιβάλλει» την αισθητική του, η οποία χαρακτηρίζεται από μπόλικη ’80s πατίνα, ταχύτατο μοντάζ και ομιλία κατευθείαν στην κάμερα.

Το καλύτερο όλων, ωστόσο, είναι η συνολική ατμόσφαιρα της σειράς, η οποία σκιαγραφεί μια εποχή του NBA πολύ διαφορετική και πιο κακόφημη από τη σημερινή εκδοχή του· οι δύο επόμενες δεκαετίες είναι ακριβώς αυτές που θα αλλάξουν τα πάντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή