Home Cinema: «Απόλλων 10 1/2: Παιδί στη Διαστημική Εποχή», «Prehistoric Planet» και ERTFLIX

Home Cinema: «Απόλλων 10 1/2: Παιδί στη Διαστημική Εποχή», «Prehistoric Planet» και ERTFLIX

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ («Boyhood») παίρνει με τη σειρά του το βάπτισμα του πυρός στην πλατφόρμα του Netflix, με μία από τις γνώριμες ιστορίες του που κινούνται γύρω από την ενηλικίωση

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ («Boyhood») παίρνει με τη σειρά του το βάπτισμα του πυρός στην πλατφόρμα του Netflix, με μία από τις γνώριμες ιστορίες του που κινούνται γύρω από την ενηλικίωση. Το «Απόλλων 10½: Παιδί στη διαστημική εποχή» είναι, πάντως, animation που μάς συστήνει τον εννιάχρονο Σταν, μικρότερο παιδί μιας οκταμελούς οικογένειας, ο οποίος μεγαλώνει στο Χιούστον των τελών της δεκαετίας του 1960. Τόσο εκείνος όσο και ολόκληρη η Αμερική αγωνιά για την αποστολή του Apollo 11, η οποία προορίζεται να πατήσει τη Σελήνη. Εχοντας προφανώς πολλές αυτοβιογραφικές αναφορές αλλά και χιούμορ, το απολαυστικό φιλμ του Λινκλέιτερ μάς βάζει επιτυχημένα στην ατμόσφαιρα της εποχής, ενώ ταυτόχρονα την παντρεύει με την ασυγκράτητη παιδική φαντασία.

Home Cinema: «Απόλλων 10 1/2: Παιδί στη Διαστημική Εποχή», «Prehistoric Planet» και ERTFLIX-1

Εντυπωσιακότατο είναι το τρέιλερ που κυκλοφόρησε πρόσφατα για το «Prehistoric Planet», τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της Apple TV, με την υπογραφή του Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο. Ο σπουδαίος Βρετανός φυσιοδίφης μάς ξεναγεί εδώ για πρώτη φορά στην προϊστορική εποχή, τότε που πλάσματα όπως οι δεινόσαυροι εξουσίαζαν τον πλανήτη. Η σειρά των πέντε επεισοδίων χρησιμοποιεί γυρίσματα σε φυσικά τοπία, σε συνδυασμό με τελευταίας τεχνολογίας ειδικά εφέ, τα οποία θα ζωντανέψουν τα εξαφανισμένα εδώ και χιλιετίες ζώα και φυτά. Τη μουσική επένδυση υπογράφει ο πολυβραβευμένος Χανς Ζίμερ.

Home Cinema: «Απόλλων 10 1/2: Παιδί στη Διαστημική Εποχή», «Prehistoric Planet» και ERTFLIX-2

Μίνι αφιέρωμα στο ελληνικό κινούμενο σχέδιο κάνει αυτές τις μέρες το ERTFLIX, παρουσιάζοντας οκτώ αξιόλογα μικρού μήκους φιλμ. Κορυφαίο ανάμεσά τους είναι, αναμφισβήτητα, το «Από το μπαλκόνι» του Αρη Καπλανίδη, η πιο αστεία και σίγουρα μία από τις καλύτερες ταινίες που είδαμε στο τελευταίο Φεστιβάλ Δράμας, η οποία τιμήθηκε και με το βραβείο κοινού. Χρησιμοποιώντας όμορφο, γεμάτο απολαυστικές λεπτομέρειες animation και μερακλίδικη ηχητική υπόκρουση, ο Ελληνας σκηνοθέτης μάς ξεναγεί στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί όπου μια μεσήλικη γυναίκα παρατηρεί διαρκώς τον μικρόκοσμο των χαρακτήρων της. Μαζί του στην πλατφόρμα θα βρει κανείς το συγκινητικό «Νόημα της ζωής» του Γιάννη Ζιόγκα, αλλά και την κλασική πια «Μαριονέτα» του Μίνωα Νικολακάκη, με τον Μανώλη Μαυροματάκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή