4 σειρές για να δείτε μετά το φινάλε του «Better Call Saul»

4 σειρές για να δείτε μετά το φινάλε του «Better Call Saul»

Καθώς οι θαυμαστές ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους τηλεοπτικούς χαρακτήρες στο «Better Call Saul», υπάρχουν παρεμφερείς -ως προς το ύφος- σειρές με αυτή των Βινς Γκίλιγκαν και Πίτερ Γκουλντ που μπορούν να παρακολουθήσουν

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To «Better Call Saul», επέστρεψε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα στην πλατφόρμα του Netflix για την έκτη και τελευταία σεζόν. Τα δύο αρχικά επεισόδια του πρώτου μέρους της δημοφιλούς spin-off σειράς του «Breaking Bad» είναι ήδη διαθέσιμα στην ταινιοθήκη, ενώ τα υπόλοιπα έξι αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2022.

Από το ξεκίνημα, το «Better Call Saul» κατάφερε να αποκτήσει πολλούς θαυμαστές, παρόλο που συνήθως τα spin-offs δεν έχουν την επιτυχία της πρωτότυπης σειράς και έλαβε θετικές κριτικές κυρίως για την ερμηνεία του Μπομπ Όντενκερκ στο ρόλο του Τζίμι ΜακΓκιλ αλλά και τη συνολική ατμόσφαιρα των επεισοδίων. Καθώς οι θαυμαστές ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους τηλεοπτικούς χαρακτήρες, υπάρχουν παρεμφερείς -ως προς το ύφος- σειρές με αυτή των Βινς Γκίλιγκαν και Πίτερ Γκουλντ που μπορούν να παρακολουθήσουν. Ποιες είναι αυτές; 

Όζαρκ

Η επιτυχυμένη αμερικανική δραματική σειρά του Netflix «Όζαρκ» έχει πολλές ανατροπές, στοιχεία από έγκλημα και δεν είναι καθόλου προβέψιμη. Η ιστορία ακολουθεί τον Μάρτι Μπερντ (Τζέισον Μπέιτμαν), έναν οικονομικό σύμβουλο που μετακομίζει με τη σύζυγο Γουέντι (Λόρα Λίνεϊ) και τα δυό τους παιδιά από το Σικάγο στο Μιζούρι, με σκοπό να «ξεπλύνει» χρήματα για έναν έμπορο ναρκωτικών.

Το -14 φορές βραβευμένο με Emmy- Όζαρκ αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς για το σενάριο και την ανάπτυξη των χαρακτήρων καθώς περνούν τα επεισόδια. Το δεύτερο μέρος του τέταρτου και τελευταίου κύκλου θα κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 29 Απριλίου του 2022.

Dexter

Η αμερικανική crime δραματική σειρά που έκανε πρεμιέρα στο δίκτυο Showtime τον Οκτώβριο του 2006 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, διαδραματίζεται στο Μαϊάμι και εστιάζει στον Ντέξτερ Μόργκαν, έναν αναλυτή διασποράς αίματος σε αστυνομικό τμήμα. Όμως, ο Ντέξτερ έχει μυστική παράλληλη ζωή καθώς είναι κατά συρροή δολοφόνος, κυνηγώντας δολοφόνους που δεν έχουν τιμωρηθεί επαρκώς από το δικαστικό σύστημα λόγω διαφθοράς και ή νομικών προβλημάτων.

Fargo

Εμπνευσμένη από την ομώνυμη ταινία του 1996 των αδερφών Κοέν, η δραματική τηλεοπτική σειρά «Fargo» δημιουργήθηκε, γράφτηκε από τον Νόα Χόλι και διαδραματίζεται στο ίδιο σύμπαν με αυτό του φιλμ. Μάλιστα, ο Τζόελ και Ίθαν Κοέν εντυπωσιάστηκαν από το σενάριο του Χόλι και συμφώνησαν να συμμετάσχουν ως εκτελεστικοί παραγωγοί. Η σειρά έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2014 στο δίκτυο FX και ακολουθεί τη μορφή ανθολογίας, με κάθε σεζόν να τοποθετείται σε διαφορετική εποχή και περιοχή, με διαφορετική ιστορία και κυρίως νέους χαρακτήρες και ηθοποιούς, αν και υπάρχουν μικρές αλληλοεπικαλύψεις.

Κάθε κύκλος επεισοδίων είναι επηρεασμένος από διάφορα κινηματογραφικά πρότζεκτ των αδερφών Κοέν, με καθένα από αυτά να περιέχει έναν αριθμό από αναφορές στο έργο τους. Τρεις σεζόν του Fargo είναι διαθέσιμες στο Netflix.

Ray Donovan

Η αμερικανική crime-δραματική σειρά «Ray Donovan» έκανε πρεμιέρα στο δίκτυο Showtime στις 30 Ιουνίου του 2013. Πρωταγωνιστής είναι ο Λιβ Σράιμπερ στον ρόλο του Ρέι, του οποίου η δουλειά είναι να λύνει τα προβλήματα των εύπορων ανθρώπων του Λος Άντζελες με οποιονδήποτε τρόπο. Όμως, ο Ρέι θα βρεθεί αντιμέτωπος και με τα δικά του προβλήματα, όταν ο πατέρας του Μίκι Ντόνοβαν (Τζον Βόιτ) ξαφνικά θα αποφυλακιστεί.

Όταν το Showtime ανακοίνωσε το τέλος της σειράς μετά από επτά σεζόν, το 2021 επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της ιστορίας μέσα από μια επερχόμενη ταινία που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2022.

 

Με πληροφορίες από το Rotten Tomatoes 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή