Binge-watching: Οι καλύτερες sci-fi σειρές στο Netflix

Binge-watching: Οι καλύτερες sci-fi σειρές στο Netflix

Το Netflix, διαθέτει έναν μακρύ κατάλογο με πρωτότυπες σειρές (όπως το «Stranger Things») αλλά και παλαιότερες που ανήκουν στο είδος ή έχουν στοιχεία sci-fi

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρισκόμαστε σε μια ανοδική περίοδο για το τηλεοπτικό είδος της επιστημονικής φαντασίας αλλά και του fantasy, έχοντας νέες παραγωγές που συνυπάρχουν στις πλατφόρμες streaming με κλασικά sci-fi πρότζεκτ. Το Netflix, διαθέτει έναν μακρύ κατάλογο με πρωτότυπες σειρές (όπως το «Stranger Things») αλλά και παλαιότερες που ανήκουν στο είδος ή έχουν στοιχεία sci-fi. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τίτλους προγραμμάτων επιστημονικής φαντασίας, ιδανικούς για binge-watching. 

Stranger Things, 2016 – 

Το «Stranger Things» είναι η ωδή των δημιουργών και αδερφών Ματ και Ρος Ντάφερ στις ταινίες τρόμου από τη δεκαετία του 1980 και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ. 

Η ιστορία, που περιλαμβάνει στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, ξεκινά με την εξαφάνιση ενός νεαρού αγοριού και την εμφάνιση ενός ψυχοκινητικού κοριτσιού που βοηθά τους φίλους του στην αναζήτηση για το αγόρι. Ο μεγαλύτερος αδελφός του αγοριού, η μητέρα του και ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης θα ξεκινήσουν τη δική τους έρευνα. Ο κόσμος της φανταστικής πόλης Χόκινς της Ιντιάνα δημιουργεί συναίσθημα νοσταλγίας στους θεατές και οι ιδιαίτεροι χαρακτήρες, τους οποίους υποδύεται ένα εξαιρετικό κάστ νεαρών, είναι μέρος όλων αυτών που κάνουν τη σειρά μια από τις πιο επιτυχημένες του είδους της, συγκεντρώνοντας έναν μεγάλο αριθμό θαυμαστών. 

Μαύρος Καθρέφτης (Black Mirror), 2011—

Η σειρά ανθολογίας του Τσάρλι Μπρούκερ είναι από αυτές που είτε θα αγαπηθεί πολύ ή θα δυσκολέψει τους θεατές όσον αφορά την πλοκή και το μοντέλο που παρουσιάζεται το περιεχόμενο. Το πρότζεκτ που στην ουσία τα επεισόδια μοιάζουν με αυτοτελείς ταινίες, εστιάζει στην εξερεύνηση φουτουριστικών τεχνολογικών ιδεών μέσα από οδυνηρές ανθρώπινες ιστορίες. Μια από αυτές είναι το δημοφιλές επεισόδιο «Σαν Τζουνιπέρο», όπου ένα από τα κύρια θέματα είναι η έννοια του χρόνου και γενικότερα η σημασία του να ζούμε τη στιγμή. 

Σκοτάδι (Dark), 2017-2020

Η απάντηση της Γερμανίας στο «Stranger Things» είναι το «Dark». Πρόκειται για μια sci-fi νουάρ σειρά με θεματικές τα ταξίδια στον χρόνο, τις συνωμοσίες και τις αποξενωμένες οικογένειες. Η ιστορία ξεκινά με την εξαφάνιση ενός παιδιού. Το «Dark» εστιάζει στο ταξίδι στον χρόνο και την επίδρασή του στην ανθρώπινη φύση, μια περιπέτεια που καθήλωσε χιλιάδες θεατές. 

The OA, 2016-2019

Η πρωτότυπη ιστορία του The OA ακολουθεί την Πρέρι Τζόνσον, μια νεαρή, τυφλή γυναίκα που επιστρέφει χρόνια μετά την εξαφάνισή της, αλλά πλέον με τη δυνατότητα να βλέπει. Η Τζόνσον ισχυρίζεται ότι είναι ο «πρωτότυπος άγγελος» και πείθει ένα μικρό γκρουπ ντόπιων να ακούσουν την απίστευτη ιστορία της που περιλαμβάνει απαγωγές και μεγάλες αποδράσεις. Η σειρά είναι μια από τις πιο «προσγειωμένες» του είδους του sci-fi που πιάνει τους ήρωες αλλά και τους θεατές απροετοίμαστους όταν συστήνει φανταστικά κόνσεπτ. 

Lost in Space, 2018-2021

Το ριμπούτ της ομώνυμης σειράς από το 1965, μας οδηγεί μπροστά στο 2046, δύο χρόνια αφότου η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Μετά την αναγκαστική προσγείωση σε έναν εξωγήινο πλανήτη, η ταλαντούχα οικογένεια Ρόμπινσον παλεύει να σωθεί και να διαφύγει. Αλλά παντού παραμονεύουν κρυμμένοι κίνδυνοι. Η δεύτερη και τρίτη σεζόν παρουσιάζουν μεγάλη βελτίωση από την πρώτη. 

Altered Carbon, 2018-2020

Η sci-fi σειρά «Altered Carbon» διαδραματίζεται σε έναν κυβερνοπάνκ κόσμο όπου η ανθρώπινη συνείδηση μπορεί να μεταφερθεί σε διαφορετικά σώματα. Ο ερευνητής και πρώην στρατιώτης Τακέσι Κόβακς μεταφέρεται στο σώμα του Τζόελ Κίναμαν στην πρώτη σεζόν και του Άντονι Μάκι στη δεύτερη. Αρχικά, η ιστορία του Κόβακς περιλαμβάνει την επίλυση μιας δολοφονίας, προτού ξεκινήσει μια αναζήτηση για να ξεδιαλύνει τι συνέβη στη δική του χαμένη αγάπη.  

Away, 2020

Η Χίλαρι Σουάνκ πρωταγωνιστεί στο διαστημικό δράμα «Away». Υποδύεται την Έμα Γκριν, μια αστροναύτη της NASA και διοικήτρια μιας αποστολής στον Άρη. Η αρχή είναι δύσκολη και το διεθνές πλήρωμα της Έμα αμφισβητεί την ικανότητά της για διοίκηση. Η σειρά απεικονίζει τις θυσίες που πρέπει να κάνει αυτή η διεθνής ομάδα αστροναυτών, καθώς προετοιμάζονται να μείνουν μακριά από τις οικογένειές τους για τρία χρόνια. Το «Away» έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2020 αλλά ακυρώθηκε μετά από μια σεζόν. 

Sense8, 2015-2018

Το «Sense8» ακολουθεί οκτώ ξένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο οι οποίοι ανακαλύπτουν ότι είναι συνδεδεμένοι πνευματικά και συναισθηματικά. Αυτοί οι οκτώ μπορούν μέσω τηλεπάθειας να βιώσουν τα ίδια πράγματα. Πρόκειται για μια σειρά από τους δημιουργούς των «The Matrix» και «Babylon 5». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή