Από τα Σεπόλια στην κορυφή του… streaming

Από τα Σεπόλια στην κορυφή του… streaming

Η πολυαναμενόμενη ταινία με θέμα την ιστορία της οικογένειας Αντετοκούνμπο προσγειώθηκε επιτέλους στην πλατφόρμα του Disney+ και (ευτυχώς) στέκεται ποιοτικά στο ύψος της περίστασης

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδος: Η ιστορία των Αντετοκούνμπο ★★★
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Ακίν Ομοτόσο
Ερμηνείες: Ούτσι Αγκαντα, Ντάγιο Οκενίγι, Γιέτιντε Μπαντάκι

Η πολυαναμενόμενη ταινία με θέμα την ιστορία της οικογένειας Αντετοκούνμπο προσγειώθηκε επιτέλους στην πλατφόρμα του Disney+ και (ευτυχώς) στέκεται ποιοτικά στο ύψος της περίστασης. Αν και γυρισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, το φιλμ του Νιγηριανού σκηνοθέτη Ακίν Ομοτόσο ξεκινά τη δράση του στο Λάγος, εκεί όπου ο Τσαρλς και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο αφήνουν πίσω τον πρωτότοκο γιο τους, Φράνσις, προκειμένου να πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Επειτα από ένα σύντομο πέρασμα από την Κωνσταντινούπολη, το ζευγάρι διασχίζει τα σύνορα για την Ελλάδα. Εκεί η οικογένεια σύντομα μεγαλώνει με τέσσερα ακόμη αγόρια, καθώς οι Αντετοκούνμπο παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, κάνοντας όποια δουλειά πέσει στα χέρια τους. Ταυτόχρονα, ωστόσο, έχουν να αντιπαλέψουν τη διαρκή απειλή του «παράτυπου» μετανάστη, αλλά και του ρατσισμού που θεριεύει στους δρόμους της Αθήνας.

Η Ντίσνεϊ και οι συντελεστές της ταινίας, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι ίδιοι οι Αντετοκούνμπο, επιλέγουν να κάνουν ένα φιλμ αφιερωμένο πολύ περισσότερο στην αξία της οικογένειας και των άρρηκτων δεσμών της, παρά στο μπάσκετ ή οτιδήποτε άλλο. Επιπλέον η αφρικανική κληρονομιά, η οποία αποτελεί μέρος της ταυτότητας των Αντετοκούνμπο, μπλέκεται όμορφα με το ελληνικό τοπίο και τον ήλιο κάτω από τον οποίο μεγάλωσαν οι μελλοντικοί σταρ του NBA.

Από τα Σεπόλια στην κορυφή του… streaming-1
Σκηνή από την ταινία «Ζίζοτεκ», που προβάλλεται από το Ertflix. 

Ζίζοτεκ ★★★
ΔΡΑΜΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Βαρδής Μαρινάκης
Ερμηνείες: Αύγουστος Λάμπρου-Νεγρεπόντης, Πηνελόπη Τσιλίκα

Από την πλατφόρμα του ERTFLIX επιλέγουμε ένα από τα αξιόλογα ελληνικά φιλμ των τελευταίων ετών. Ο Βαρδής Μαρινάκης, δέκα χρόνια μετά το επιτυχημένο «Μαύρο λιβάδι», επιστρέφει με μια ανθρώπινη ιστορία που ενώνει δύο αρκετά ασυνήθιστους συντρόφους. Ενα εννιάχρονο αγόρι εγκαταλείπεται από τη μητέρα του, η οποία μοιάζει καταθλιπτική, κάπου στην ύπαιθρο της Μακεδονίας. Ο μικρός περιπλανιέται ώσπου συναντά τον Μηνά, έναν μοναχικό άνδρα με άγρια όψη, ο οποίος έχει πάρει όρκο σιωπής. Οι δυο τους γίνονται φίλοι και παλεύουν μαζί κόντρα στη σκληρότητα που τους περιβάλλει. Ο Μαρινάκης δίνει ξανά ιδιαίτερο βάρος στη δύναμη του τοπίου, το οποίο πρωταγωνιστεί δίπλα στο δίδυμο των ηρώων του. Αυτοί οι τελευταίοι σχηματίζουν τη δική τους οικογένεια, κάτι που μπορεί να μοιάζει μάλλον «εύκολο» σεναριακά, ωστόσο παραμένει λειτουργικό σε επίπεδο αφήγησης. Αλλωστε, η γνωριμία αποδεικνύεται λυτρωτική και για τους δυο τους, αφού ο μεν πιτσιρίκος βρίσκει την πατρική φιγούρα που έλειπε από τη ζωή του και ο δε Μηνάς έρχεται ξανά σε επαφή με ένα τρυφερό κομμάτι του εαυτού του που μπορεί να τον οδηγήσει στο φως. Εντυπωσιακή και η ερμηνεία του μικρού Αυγούστου Λάμπρου-Νεγρεπόντη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή