Nέα ήττα για το Netflix: Η Disney το ξεπέρασε σε συνολικούς συνδρομητές

Nέα ήττα για το Netflix: Η Disney το ξεπέρασε σε συνολικούς συνδρομητές

Παράλληλα, η Disney ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα παρέχει μια ακριβότερη συνδρομή χωρίς διαφημίσεις.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται για τα καλά η μάχη του streaming και η υποχώρηση του Netflix, με τη Disney να το ξεπερνάει για πρώτη φορά σε αριθμό συνδρομητών διεθνώς στο τέλος Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η Walt Disney Co έφτασε τους 221,1 εκατομμύρια συνδρομητές τον Ιούνιο έναντι 220,7 εκατομμυρίων συνδρομητών του Netflix. Βέβαια, σημειώνεται ότι η Disney έχει τρεις πλατφόρμες streaming: το Disney+, το Hulu και το αθλητικό ESPN+.

«Η Disney κερδίζει μερίδιο αγοράς, ενώ το Netflix πασχίζει να προσθέσει περισσότερους συνδρομητές. Η Disney έχει ακόμη περιθώρια να επεκταθεί στις διεθνείς αγορές όπου αναπτύσσεται γρήγορα και προσθέτει συνεχώς νέους πελάτες», δήλωσε ο αναλυτής Χάρις Άνγουορ της εταιρείας Investing.com.

Ανακοίνωσε ακριβότερο πακέτο συνδρομής χωρίς διαφημίσεις

Παράλληλα, η Disney σκοπεύει να «αντιγράψει» το Netflix: μέχρι το τέλος του 2022 θα παρέχει και αυτή μια πιο ακριβή συνδρομή χωρίς διαφημίσεις στο Disney+ και το Hulu. Η συνδρομή για παρακολούθηση χωρίς διαφημίσεις θα αυξηθεί κατά 38% στα 10,99 δολάρια τον Δεκέμβριο, όταν αρχίσει να προσφέρει μια νέα επιλογή που θα περιλαμβάνει και διαφημίσεις στην τρέχουσα τιμή.

Για να προσελκύσει νέους συνδρομητές, η Disney θα προσφέρει από τις 8 Δεκεμβρίου μια νέα συνδρομητική επιλογή με διαφημίσεις, που θα κοστίζει όσο η τωρινή χωρίς διαφημίσεις (7,99 δολάρια μηνιαίως). Οι τιμές συνδρομής του Hulu (που ανήκει κατά το μεγαλύτερο μέρος στη Walt Disney Co) θα αυξηθούν επίσης κατά ένα έως δύο δολάρια τον μήνα τον Δεκέμβριο.

Η Disney+ προβλέπει πλέον ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2024 μπορεί να φτάσει τους 245 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Η εταιρεία αναμένει ότι η μονάδα streaming της θα εμφανίσει για πρώτη φορά κέρδη το 2024.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, είχε απώλειες 1,1 δισ. δολαρίων. Τα συνολικά έσοδα της Disney από όλες τις δραστηριότητές της έφτασαν στο τέλος Ιουνίου φέτος τα 21,5 δισ. δολ. (αύξηση 26% σε σχέση με πριν ένα έτος).

Οι μετοχές της Disney κινήθηκαν ανοδικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο αργά την Τετάρτη μετά τις ανωτέρω ανακοινώσεις, εμφανίζοντας κέρδη περίπου 7%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή