Πέντε σειρές που δεν θέλουμε να φύγουν ποτέ από το Netflix (και δύο που πρέπει να επιστρέψουν)

Πέντε σειρές που δεν θέλουμε να φύγουν ποτέ από το Netflix (και δύο που πρέπει να επιστρέψουν)

Μετά το πισωγύρισμα που έκαναν τα «Φιλαράκια» απαριθμούμε τις σειρές που θα δημιουργούσαν πονοκέφαλο αν αποχωρούσαν από την πλατφόρμα streaming, αλλά κι εκείνες που περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες να επιστρέψουν

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας μικρός πανικός επικράτησε ανάμεσα σε όσους τα «Φιλαράκια» αποτελούσαν σταθερά του «νεκρού» χρόνου τους όταν μια μέρα μπήκαν στο Netflix και είδαν πως η σειρά δεν ήταν πια διαθέσιμη στην πλατφόρμα. Προς αποκατάσταση, βέβαια, της τάξης, εδώ και λίγες μέρες το αγαπημένο sitcom είναι και πάλι στην θέση του στην streaming πλατφόρμα, για να γλιτώσουμε τα δράματα. 

Τα «Φιλαράκια», βέβαια, δεν είναι η μόνη σειρά που είναι διαθέσιμη στο Netflix και η αφαίρεσή της αποτελεί ισχυρό λόγο για κύματα αντιδράσεων στους πανταχού binge-watchers. Σκεφτείτε, δηλαδή, τι θα γινόταν αν μια μέρα ξυπνάγαμε και από το Netflix έλειπε το…

«The Office» 

Πολύ ειλικρινά, όσες εκδοχές εργασιακών χώρων κι αν δούμε στην μικρή και την μεγάλη οθόνη, καμία δεν θα μπορέσει να αποτυπώσει την ζωή στο γραφείο όπως το έκανε το «The Office» (και το βρετανικό, αλλά κατά κύριο λόγο και πιο ολοκληρωμένα το αμερικανικό, για το οποίο μιλάμε εδώ). Ακόμα και για τους πιο σκληροπυρηνικούς που ξέρουν κάθε ατάκα του Μάικλ Σκοτ και κάθε φάρσα του Τζιμ Χάλπερτ απ’ έξω, πάντα μια καλή σκηνή της σειράς αποτελεί το αποκούμπι που χρειάζονται στις δύσκολες στιγμές. 

«Seinfeld»

Παρ’ ότι σχετικά νέα προσθήκη του Netflix, το «Seinfeld» των Λάρι Ντέιβιντ και Τζέρι Σάινφελντ χάραξε τον δρόμο για τα sitcom που ακολουθούν παρέες 30άρηδων, που τόσο αντιγράφηκε έκτοτε. Βέβαια, όσα «Φιλαράκια» κι αν είδαμε στην πορεία, καμία τηλεοπτική σειρά δεν κατάφερε να κάνει τόσο ευφυές το χιούμορ του καθημερινού και να δομήσει χαρακτήρες και καταστάσεις που δεν εξαντλούνται στην ευκολία του αναμασήματος των χαρακτηριστικών τους. Κι όσο περισσότερο το «Seinfeld» μείνει στην πλατφόρμα, τόσο θα θυμούνται οι παλαιότεροι και θα μαθαίνουν οι νεότεροι. 

«Breaking Bad»

Ναι, ναι, όλοι αυτή την στιγμή ασχολούνται με το «Better Call Saul» που μόλις έριξε αυλαία, καλό είναι, όμως, να θυμόμαστε από που ξεκίνησαν όλα. Το «Breaking Bad» με την φρενήρη πορεία του Γουόλτερ Γουάιτ δίδαξε πως το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, καμία απόφαση δεν είναι ηθικά μόνο καλή ή μόνο κακή και άρθρωσε μία αφηγηματική γλώσσα που όσο κι αν δανείζεται από τον κινηματογράφο, έχει την ολόδική της χροιά. Κάπως έτσι, ο Βινς Γκίλιγκαν έδειξε τι πάει να πει καλή τηλεόραση πολύ πριν η παραγωγή της μικρής οθόνης μπει στην τροχιά του συνεχούς κυνηγιού της επόμενης σειράς-αριστουργήματος. Κι επειδή κάτι ακούστηκε ότι η σειρά θα αφαιρεθεί από το Netflix το 2025, τρέξτε όσο προλαβαίνετε.  

«Bojack Horseman»

Οπωσδήποτε μία από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν οι animation περιπέτειες ενός ανθρωπόμορφου αλόγου κατάφεραν να πουν περισσότερα για τα πιο σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης φύσης από ό,τι πολλές σειρές και ταινίες με «σάρκα και οστά». Παρά το ότι σε στιγμές είναι πιο σκληρό από ό,τι μπορούμε να αντέξουμε, κάθε στιγμή είναι μια καλή στιγμή για να (ξανα)δει κανείς το «Bojack Horseman». 

«Ru Paul’s Drag Race»

Όλες εκείνες τις στιγμές που η εύπεπτη φύση της ριάλιτι τηλεόρασης είναι το μόνο που χρειάζεστε, δεν είναι ανάγκη να καταφύγετε σε ένα δευτεροκλασάτο ριάλιτι γραμμωμένων (και στημένων) ζευγαριών. Υπάρχουν 13 κύκλοι του «Ru Paul’s Drag Race» (όλες, δηλαδή, πλην της τελευταίας) που σας περιμένουν σε μια γωνιά του Netflix για να γεμίσουν χρυσόσκονη την οθόνη και τα μυαλά σας. 

 

Αυτή που περιμένω:

«Mad Men» 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ένα τηλεοπτικό αριστούργημα που βλέπεται όπως διαβάζεται ένα μεγάλο αμερικανικό μυθιστόρημα. Η προσωπογραφία του πολύπτυχου διαφημιστή Ντον Ντρέιπερ αλλά και η εξαιρετική εικαστική αποτύπωση της δεκαετίας του ‘60 είναι δύο λόγοι αρκετοί για να θέλουμε να επιστρέψει το «Mad Men» στην «συχνότητα» του Netflix. Κι ύστερα, θα θυμηθούμε κι όλους τους άλλους. 

«Family Guy»

Κακά τα ψέματα, ακόμα κι όσοι κάποτε κόλλησαν με την σουρεαλιστική καφρίλα των ηρώων του Σεθ ΜακΦάρλαν, δύσκολα έχουν ακολουθήσει την animation σειρά σε όλα τα ups και downs της στις αισίως 21 σεζόν της. Παρ’ όλα αυτά, ένα τυχαίο επεισόδιο του «Family Guy» μπορεί να είναι πάντα μια comfort λύση ως φόντο στο διάλειμμα για μεσημεριανό (όπως συνέβαινε όσο είχαμε την σειρά ένα κλικ μακριά στο Netflix). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή