Βραβεία Emmy: Προβλέψιμοι νικητές, μάχη HBO με Νetflix και «ανατροπή» από το Squid Game

Βραβεία Emmy: Προβλέψιμοι νικητές, μάχη HBO με Νetflix και «ανατροπή» από το Squid Game

Στην κατηγορία του δράματος, καλύτερη σειρά αναδείχθηκε το «Succession» του ΗΒΟ και από τους ηθοποιούς το βραβείο πήραν ο Νοτιοκορεάτης Λι Τζονγκ-τζε και η Ζεντάγια

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια βραδιά προβλέψιμη με αρκετούς νικητές που είχαν επικρατήσει προηγούμενες χρονιές και με τα φαβορί να επικρατούν ήταν η χτεσινή για τα βραβεία Emmy 2022, τα οποία απονεμήθηκαν χτες στο Microsoft Theater, στο Λος Άντζελες.

Την… ανατροπή έκανε το «Squid Game», με τον πρωταγωνιστή Λι Τζονγκ-τζε να κερδίζει το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού σε δραματική τηλεοπτική σειρά και τον Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ να παίρνει το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας σε δραματική τηλεοπτική σειρά.

Βραβεία Emmy: Προβλέψιμοι νικητές, μάχη HBO με Νetflix και «ανατροπή» από το Squid Game-1

Ο σταρ του «Squid Game» επικράτησε των έτερων διεκδικητών Τζέισον Μπέιτμαν (Ozark), Μπράιαν Κοξ και Τζέρεμι Στρονγκ (Succession), Μπομπ Όντενκερκ (Better Call Saul) και Άνταμ Σκοτ (Severance). Η σειρά-φαινόμενο του Netflix είχε συνολικά 14 υποψηφιότητες φέτος.

Και μιλάμε για ανατροπή, γιατί ο Νοτιοκορεάτης Λι Τζονγκ-τζε έγινε ο πρώτος νικητής αυτού του βραβείου για μη αγγλόφωνη ερμηνεία, ενώ είναι γνωστό ότι τα Emmys δεν φημίζονται ιδιαίτερα για το diversity τους (επιλέγουν δηλαδή κυρίως λευκούς, Αμερικανούς νικητές και νικήτριες).

Κονταρομαχία HBO και Netflix

Η βραδιά, εξάλλου, χαρακτηρίστηκε και από την – παραδοσιακή πλέον – μάχη μεταξύ HBO και Netflix: αφενός το «Squid Game» κατάφερε να σπάσει το σερί του «Succession» της HBO, αφετέρου το HBO ήταν ξεκάθαρος νικητής καθώς συγκέντρωσε τα 12 από τα 25 αγαλματίδια.

Mεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν η limited σειρά του HBO «The White Lotus» με 10 συνολικά υποψηφιότητες και 5 βραβεία (ανάμεσά τους και αυτό της καλύτερης limited σειράς).

Με θέμα την ιστορία της οικογένειας ενός μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, το «Succession» κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη δραματική τηλεοπτική σειρά, ενώ είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες (συνολικά 25) από όλους τους αντιπάλους του.

Βραβεία Emmy: Προβλέψιμοι νικητές, μάχη HBO με Νetflix και «ανατροπή» από το Squid Game-2

Έχοντας κατακτήσει ξανά την ίδια διάκριση το 2020, η σειρά – της οποίας το σενάριο, σύμφωνα με κριτικούς, είναι εμπνευσμένο σε μεγάλο βαθμό από τις περιπέτειες του δισεκατομμυριούχου Ρούπερτ Μέρντοχ – πήρε επίσης και βραβείου καλύτερου σεναρίου και καλύτερου ηθοποιού Β’ ρόλου σε δραματική σειρά για τον Μάθιου ΜακΦάντιεν. 

Σε σειρά του HBO, πήγε και το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού σε δραματική τηλεοπτική σειρά, καθώς το κέρδισε η ταλαντούχα Ζεντάγια (Zendaya) για τον ρόλο της στη σειρά «Εuphoria».

Αυτό είναι το δεύτερο βραβείο Emmy για τον ίδιο ακριβώς ρόλο για την 26χρονη, η οποία επικράτησε των έτερων διεκδικητριών Τζόντι Κόμερ και Σάντρα Ο (Killing Eve), Λόρα Λίνεϊ (Ozark), Μέλανι Λίνσκι (Yellowjackets) και Ρις Γουίδερσπουν (The Morning Show).

Βραβεία Emmy: Προβλέψιμοι νικητές, μάχη HBO με Νetflix και «ανατροπή» από το Squid Game-3

Η νεαρή ηθοποιός, η οποία πρωταγωνιστεί στον ρόλο μιας έφηβης που μάχεται με τα ναρκωτικά και ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά της, συγκίνησε με την ομιλία της σε μια βραδιά που κατά τ’ άλλα κυριάρχησαν οι πομπώδεις και βαρετοί λόγοι από τους νικητές.

Προβλέψιμη ήταν και η νική του «Ted Lasso» της Αpple, η οποία κέρδισε και πάλι το Emmy για την καλύτερη κωμική σειρά, ενώ ο πρωταγωνιστής Τζέισον Σουντέικις και ο συμπρωταγωνιστής του Μπρετ Γκολντστάιν πήραν τα βραβεία του καλύτερου ηθοποιού Α’ και Β’ ρόλου σε κωμική σειρά.

Βραβεία Emmy: Προβλέψιμοι νικητές, μάχη HBO με Νetflix και «ανατροπή» από το Squid Game-4

Με πληροφορίες από CNN, Guardian, AFP / Φωτογραφίες: ΑΡ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή